Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


BÖLGEMİZDE HES KAZALARI SÜRÜYOR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2011
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 21:11
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2663


BÖLGEMİZDE HES KAZALARI SÜRÜYOR

HES'lerin doğal yaşamımıza vereceği telafisi imkansız zararlar ortadayken,Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu olarak bu tehlikenin farkında olmayan halkımıza,bu tehlikeleri anlatmaya çalışıyorken,bu HES projelerinin inşaat aşamasında meydana gelen ölümlü ve yaralamalı iş kazalarını duydukça yüreğimiz burkuluyor,canımız yanıyor.

Bizler,insanlarımız susuz kalmasın diye çırpınırken canlarından olmaları karşısında kahroluyoruz.

Hiç bir tedbir alınmadan sürdürülen ve ilgili kamu görevlilerinin duyarsız kaldığı böylesi can alıcı bir süreç yaşamaktayız.

Artık,işimizi gücümüzü bırakıp bu melun HES inşaatlarında ölen ve yaralanan işçilerin çetelesini tutmaya başlayacağız,takip edebilene aşk olsun!

Yoksul yöre insanlarımıza bir yatırım diye sunulan ancak derelerimizi susuz bırakacak,suyumuzu ticarileştirecek birer yıkım projesi olan bu melun HES proje inşaatlarında onlarca işçi kardeşimiz hiç bir iş güvenliği tedbiri alınmadan ölümle burun buruna çalışmakta ve bugüne kadar onlarca işçi kardeşimiz hayatını kaybetti ve onlarcası ciddi şekilde yaralanmış bulunmaktadır.

Hayatımıza neden olacak yatırımınız batsın,böyle bir yatırım istemiyoruz.

Kavraz baraj inşaatında çalışan 44 yaşaında bir kamyon şöförü hayatını kaybetti ve 9 çocuğu ortada kaldı.

Gene aynı baraj inşaatında çeşitli ilçelerden 4 işçi kardeşimiz,tedbirsizce dinamit patlaması sonucu hayatını kaybettiler.

Yağlıdere taşeron HES firmasında çalışan Fatsa'lı bir işçi kardeşimiz tedbirsizlik sonucu düşerek hayatını kaybetmiştir.

Yeni yılın ilk günlerinde Aslancık HES inşaatında 5 işçi kardeşimiz gene tedbirsizlik ve ihmal sonucu ağır şekilde yaralanmışlardır.

Bütün bunların üzüntüsü içerisindeyken bugün gene üzücü bir haberle sarsılmış bulunmaktayız.

Çanakçı İlçemizde Kuşköy mevkiinde yapımı sürmekte olan Şengün HES 1 inşaatında çalışmakta olan kepçe operatörü Yılmaz Kaya (30) 100 metre uçuruma sürüklenmiş ve bir bacağı kopan talihsiz operatör, kopan bacağı ile birlikte KTÜ Tıp Fakültesine kaldırılmıştır. Umarız ve dileriz ki Yılmaz Kaya kardeşimiz eski sağlığına bir an önce kavuşur.

Hayatımıza neden olacak yatırımınız batsın,böyle yatırım istemiyoruz.

Giresun Valisini ve Başsavcılığını göreve davet ediyorum.

Bu tedbirsizlikler ve ihmaller sürdükçe bu yaralanmalar ve ölümler ne ilk ne de son olacaktır.

Buradan özellikle HES yapımı sürmekte olan köylerde yaşayan hemşehrilerimize sesleniyorum.

Deremizi susuz bırakacak olan,dere suyumuzun kullanım hakkını elimizden alan,bu inşaatlarda çalışan çocuklarımızın yaralanmasına ve ölümüne neden olan bu yıkım projelerinde hep birlikte karşı çıkalım,yatırım yalanlarına kanmayalım.

Bu HES'lerin içyüzünün ortaya konulacağı ve 14 ocak saat 13.30'da Giresun Belediye Nikah salonunda yapılacak olan,"HES'LERİN ZARARLARI VE MÜCADELE YOLLARI" konulu panele katılalım.

 

HES İNŞAATLARINDA SÜREN YARALANMA VE ÖLÜMLERE SON

GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK

HES'LERE HAYIR

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster