Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


2011'e Girerken...


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 12:08
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2587


2011'e Girerken...

İstanbul'da bir banka ve PTT şubesi soyuldu ve 135 bin lira gaspedildi.

Kütahya'da TOKİ inşaatından parasını alamayan işçiler inşaat şantiyesini bastılar, patron eylemci işçilerden birisini silahla yaraladı, diğer işçiler "paramızı almadan hiç bir yere gitmeyiz, bizi de öldürün" diye feryat ederken polislerin gazlı, coplu saldırısına uğradılar ve gözaltına alındılar.

Yeni asgari ücret belli oldu ve dağ fare doğurdu,Asgari ücret 1 Ocak 2011'den itibaren 16 yaşından büyükler için brüt 796.50, net 629.96 lira olarak belirlendi, 56 liralık artış harca harca bitmez.

Hemşehrimiz Cüppeli Ahmet hoca fena patladı ve "Vatanı böldürmeyiz, bu vatanın bölünmemesi için, bu batıl görüşlerin rezil olması için, hakkın üstün olması için ben her yolda varım" dedi.

Çanakçı HES tünel inşaatında çalışan bir işçi ağır yaralandı.

Cumhuriyet Faraç'la yollarını ayırdı.

Diyanet'te kadın depremi! yaşandı. Ayşe Sucu'nun görevinden alınması nedeniyle, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu ve Komisyon üyelerinden 28 kişi istifa etti.

Samsun'da, evden kaçan kıza zorla fuhuş yaptırdılar.

Anneler Sordu Devlet Yine Sustu. Kayıp yakını anneler 300.haftada yine yakınlarını sordu, devlet yine sustu. 

Üniversitelerde bölüm okuyanların formasyon alma hakkının ortadan kaldırılmasına karşı öğrenciler İstanbul'da protesto yürüyüşü yaptılar ve yumurta pişirerek yediler.

Morçatı Derneği kuruluşunun 20.yılını kutladı.

Nükleer Santral, Termik Santral derken derelerimizi kurutacak, susuz bırakacak olan, Hidroelektrik Santral(HES) inşaatlarının yapımı süratle sürmektedir.

İngiliz arşivinden çıkan şok belgede, Gün Sazak, İngiltere ile sürekli ve gizli bir ilişki kurmak istedi(!)ği açıklandı.

Torba işçinin başına geçiriliyor.Öğrenci affından alkol satışına, engelli istihdamından memuriyette kademe artırmaya pek çok değişik başlığı ele alan torba yasa emekçilere ve haklarına dönük kapsamlı bir saldırı olarak göze çarpıyor.

Motorlu Taşıtlar,Çevre,Özel İletişim vergisi ile Harçlar 1 ocaktan itibaren zamlanıyor.

Görele çöp içinde,

Esnafta tık yok,

Fındığı beş para etmiyor,

sokaklar, kahveler işsiz dolu,

Deresi HES'çilere satılmış,

Kanalizasyon denize taşmış,

Müzik yok, eğlence yok, tiyatro yok.

Aydını büyük bir gaflet ve delalet içerisinde...

Hangi kanalı açsan, hangi gazete sayfasını çevirsen Başbakan öfkeli çıkışlar yapıyor, bağırıyor, çağırıyor, azarlıyor...

Ve, eski ABD Türkiye Büyükelçisi Edelman'ın ifadeleriyle zapta geçirilen Wikileaks belgelerinde,Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu bütün çıplaklığıyla ortaya dökülüyor.

2011'e girerken vaziyet özeti işte böyle dostum, arkadaşım, hemşehrim.

..........................................................

Yeni yılı mutluluklar içerisinde geçirmeni diliyorum, nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum, bol kazançlar diliyorum ancak bu dilekler bile sanki bir hakaret gibi duruyor ortada!

Benzinin litresi 4 lirayı aşmış ve yine zamlanacağı söylentisi dolanıyor, elektriği zaten sattılar, suyu satıyorlar ve sen seyrediyorsun...

Yeni yılda imkanlarımızın azalacağını 2011 bütçesi kabulünden anlıyoruz zaten.

2011 yılı daha çok sömürü, yoksulluk ve zulüm yılı olacaktır ve bu  sömürüye, yoksulluğa karşı çıkanlara daha fazla zulüm yapılacağı gün gibi ortadadır.

2011 yılında daha fazla sömürüye, yoksulluğa, yolsuzluğa, zulme, işsizliğe, copa ve biber gazına hazırlıklı olunuz.

Yetmez ama idare eder!...

 

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster