Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Türkiye'nin gururu KTÜ'nün onuru oldu!


Açıklama: KTÜ Hematoloji ABD başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2017
Geçerli Tarih: 19 Mayıs 2024, 03:22
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=25710


Türkiye’nin gururu KTÜ’nün onuru oldu!

KTÜ Hematoloji ABD başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez bilimsel çalışmaları ile hem ülkemizin hem de KTÜ’nün gururu olmaya devam ediyor.

Sönmez, şu anda ABD’de dünyanın dört bir yanından gelen 22 bin meslektaşı hematoloğun katıldığı bilimsel toplantılarda bildiri sundu. Türkiye’den iki bilim insanının davet edildiği bu en geniş hematoloji kongresinde, Özmen kendi çalışmasını ve makalesini sundu. Türkiye Hematoloji Derneği yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Sönmez, KTÜ’de ilik nakli ünitesini de TTSO ve diğer hayırseverlerin gayreti ile kurdu. Hematoloji bilimi dalında ülkenin en tanınmış bilim insanlarından biri olan Sönmez’e Trabzon dışındaki üniversiteler özel hastaneler transfer etmek için çok uğraşmasına rağmen Göreleli olan Sönmez “Memleketime Trabzon’a ve hemşerilerime hizmetten büyük mutluluk duyuyorum” diyerek KTÜ’den ve Trabzon ayrılmıyor.61saat.com

Yazar Seyfullah Çiçek;

“Köyümün (Görele Kuşçulu) gururu dört profesörden biri olan, Ayakkabıcı Osman Amcanın oğlu, Salim ağabeyin de yeğeni olan KTÜ Hemotoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Mehmet Sönmez'in başarısıyla gurur duydum. Değerli kardeşimin başarılarının devamını diliyorum.”


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster