Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Valiye 'zübük' cezası!


Açıklama: Bolu'dan Bilecik'e atanınca Ak Partili Başkan için "o zübük" demişti.
Kategori: Polemik
Eklenme Tarihi: 21 Aralık 2010
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 12:47
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=2523


 

Valiye "zübük" cezası

   

BOLU'dan Bilecik'e atanınca, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz’a ‘zübük’ benzetmesi yapan Vali Halil İbrahim Akpınar, 5 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırıldı.

 

Bolu Valiliği görevinden 1 Haziran günü ayrılan Halil İbrahim Akpınar, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Akpınar, gazetecilerin Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile anlaşamadığı yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Benim tüm Bolulularla herhangi bir problemim yok. Kendilerine sağlık ve huzur diliyorum. Sadece bir tek zübük diye adlandırdığım şahıs hariç hakkım varsa herkese helal olsun. Kendilerinden helallik diliyorum. Ama o zübük konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Allah onu ıslah etsin. Başkada bir şey demiyorum.”

Vali Akpınar daha önceleri de gazetecilere Kemal Sunal’ın oynadığı ‘Zübük’ filmi izlemelerini tavsiye ederek, ders alması gerekenler olduğunu söyledi.

 

AK PARTİLİ BAŞKAN DAVA AÇTI

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basında çıkan haberleri delil göstererek avukatı aracılığıyla şu anda Bilecik Valisi olan Halil İbrahim Akpınar hakkında dava açtı. Bolu 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava bugün sonuçlandı.

Mahkeme, Vali Akpınar’ı hakarette bulunduğu gerekçesiyle 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Başkan Yılmaz’ın avukatı Mehmet Emin Güz yaptığı açıklamada, “Hakaret ile ilgili beyanatlarda bulunduğu için dava açmıştık. Bugün mahkemede hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin lira manevi tazminata çarptırıldı. Tabi ki temyiz süreci var” dedi.

 

“ALKIŞLAYANLARA İTHAF OLUNUR”

Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz da alacakları tazminatın miktarının değil, ‘yapılan şeyin ne kadar yanlış ve saygısız olduğunu’ göstermesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Kendisinin kişilerle herhangi bir sorunu olmadığını ileri süren Başkan Yılmaz, “Belediye Başkanı'na yapılan saygısızlık Bolu’ya yapılmıştır. Bu çirkin saldırı Bolu’ya yapılmıştır. Boluluların böyle bilmeleri gerekir. Biz bunu Bolulular adına yaptık. Vali çalışmalarını yaparken, ne kadar yanlış yaptıysa, onu alkışlayanlara da ithaf olunur” diye konuştu.

Vatan


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster