Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kellik tarihe karışıyor


Açıklama: Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi kök hücreden saç kökü üretmeyi başardı.
Kategori: Teknoloji-Bilim
Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2010
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:36
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=2510


 

Kellik tarihe karışıyor

  

Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi kök hücreden saç kökü üretmeyi başardı.

  

Bilim adamları bu keşifle 5 yıl içinde kelliğe köklü çare bulunabileceğini açıkladı. Hayvan hücreleri üzerinde çalışılarak yapılan araştırma insanlar için geliştirildiğinde, kişinin kendi kök hücresinden elde edilen saç kökleri saç olmayan noktalara yerleştirilecek. Doğal saçlar gibi büyüyen yapay saçın tek kusuru normalden biraz daha ince olması.

 

Kireçlenmeye karşı sarımsak

İngiltere’nin Kings College ve East of Anglia üniversitelerinin yaptığı araştırmaya göre düzenli olarak sarmısak ve soğan tüketen insanların kalça ve eklem ağrılarının daha az. Bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre soğan ve sarımsakgiller ağırlıklı beslenme “eklem ağrıları ve kireçlenmenin” gelişimi önlüyor. Dr.France Williams,“İleride kalça ve eklemlerin hasar görmesini engellemeyi umuyoruz” dedi.

 

Çay, kilo almayı önlüyor

Japon bilim adamları düzenli tüketilen siyah ve yeşil çayın kilo alımını önlemede etkili olduğunu keşfetti. 14 haftalık bir deneyde, yüksek kalorili sağlıksız bir diyete tabi tutulan farelerden çay tüketenlerin daha az kilo aldığı gözlemlendi. Araştırmayı yapan Kobe Üniversitesi, her iki tür çayın da sağlık açısından önemli olduğunu belirtirken, siyah çayın ayrıca yüksek kalorili bir diyet sonucu kanda oluşan zararlı etmenlere karşı savaştığını açıkladı.

Karadeniz Gündem

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster