Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


TORBA İŞÇİNİN BAŞINA GEÇİRİLİYOR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 18:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2479


TORBA İŞÇİNİN BAŞINA GEÇİRİLİYOR

“Torba yasa” uygulaması, neredeyse olağan bir yasama faaaliyeti haline geldi. Bununla, birbiriyle ilişkisi olmayan birçok yasa, tek bir yasa başlığı altında toplanıp yürürlüğe konuyor.Bu usûl ile hazırlanan tasarı ve öneriler, TBMM gündeminde.
Başbakanlık tarafından Meclis'e sevk edilen bu torba yasa tasarısında bazı kamu alacaklılarının affının yanı sıra belediye işçilerinin de tasfiyesine yönelik hükümler yer almaktadır.

''Belediyelerden sürülen işçiler sendikasız,toplu sözleşmesiz çalışmaya mahkum edilecektir ve şu anda geçerli olan toplu sözleşmeleri bittiği anda sahip oldukları ekonomik ve sosyal hakları kaybedeceklerdir.Belki de TEKEL işçileri gibi 4-C pozisyonu içine alınarak geçici personel statüsüyle ne işçi ne memur olmadan çalışmaya zorlanacak,bir kaç yıl sonra da işlerinden edileceklerdir''

Hükümetin belediyeleri taşeronluğa zorlamaya hakkı yoktur.Yerel yönetimde çalışsın ya da çalışmasın tüm işçileri bu son dönemeçte torba yasa ile başlarına geçirilecek çuvala engel olmaya çağırıyoruz.

Bazı kamu alacaklarının affı aldatmasıyla işçilerin başına geçirilmeye çalışılan bu torba yasanın yabancısı değiliz,bugüne dek gerçekleştirilen yağma ve talana dayalı sözde yasal düzenlemeler hep böyle yapılıyor ve tabii ki sırada 2-B yasası ve diğerleri var.

Yoksullaştırılmış ve işsiz bırakılmış milyonlarca emekçi halkın,bazı kamu alacaklılarının affını öngören yasa tasarısına endekslendiği bir dönemdeki Tayyiban Demokrasisini doyasıya yaşıyoruz. 

Öğrencilerin öldüresiye dövülmesi,

Bir komedi haline gelen 2011 bütçe düzenlemesi,

İşsizliğin kronik bir yaşam tarzı haline geldiği ülkemizde sonu belirsiz ve tehlikeli bir meceraya sürüklenirken,

Çalık Gurubu ünlü Rus şirketi Gazprom ile imzayı bastı bile.

Ülkeyi; yoksullara,nohutlu yağlı,mercimekli,kömürlü yardımla,masa başı bilgisayar oyunuyla seçmen sayısı kaydıyla oynayarak aldığı oyla yönetenlerin ağzından düşürmediği sözcük; hizmet ediyoruz,milletin hizmetkarıyız cümlesi!

 

Peki ama; gerçekten söyledikleri gibi millete mi,yoksa yabancılara mı, kendilerine mi,yandaşlara mı,sermayeye mi hizmet ediyorlar?

 

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster