Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


PERŞEMBE DERELİ'DEYİZ


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 13:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2465


PERŞEMBE GÜNÜ DERELİ'DEYİZ

Düşe kalka öğreniyoruz!

Kalleşlikleri,

Dostlukları,

HES'lerin doğal yaşama verdiği zararları.

Ve örgütleniyoruz,

Öğrendikçe zararlarını Hes'lerin,

Örgütlenerek büyüyoruz.

 

Yaşayarak öğreniyoruz HES'lerin zararlarını,Giresun vadilerinde yapımı sürmekte olan 42 HES projesinden Çanakçı Kahraman HES projesi bütün çabalarımıza rağmen Kahraman köylülerinin duyarsızlıkları ve AKP'lilerin el çabukluğuyla üretime geçti.

Söylenenler ve endişelerimiz boşuna değil,Kahraman HES projesi üretime geçince gerçekten de derede su kalmadığına gözlerimizle şahit olduk ve susuz dere yatağını hayretler içinde fotoğrafladık,haber yaptık ancak Giresun halkı çoğunlukla olan bitenlerin farkında değiller.

HES'lerin Giresun doğal yaşamına vereceği zararların farkında olanlar,derelerimizin susuz bırakılmasına ve dere suyumuzun kullanım hakkının 49 yıllığına HES firmalarına devredilmesine karşı olan Giresun'un aydınlarının bu gerçekleri topluma anlatmaları görevi bütün çıplaklığıyla önümüzde durmaktadır.

Rize İdare Mahkemesi bilimsel rapor gibi tarihi bir karara imza attı!...

HES'ler yasalara,hukuka ve mevzuata uygun değil...

HES'lerde kamu yararı yok!

Kararından sonra,

Ordu Temiz Enerji Platformunun Çevre ve Orman Bakanlığı aleyhine açtıkları davada,Ordu İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşı,davalı tarafından yapılan itiraz mahkemece reddedildi.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu önderliğinde Keşap Arnavutköyü Muhtarı Emrullah Alaşalvar tarafından,Keşap Karabulduk Büyükdere HES projesinin iptali amacıyla Ordu İdari Mahkemesine açılan dava yürütmeyi durdurma kararıyla sonuçlanmıştı.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu,Giresun vadilerinde örgütlenme çalışmalarına hız verdi ve Cevat Ocak,Basri Gürsoy önderliğinde BulancakPazarsuyu deresinde örgütlendi ve ardından İsa Aydın,Çalca köyü muhtarı Naci Aslan önderliğinde örgütlenerek 16.12.2010 perşembe günü saat 14.00'de Dereli Muhtarlar Derneğinde HES'LERİN ZARARLARINA KARŞI NE YAPMALIYIZ konulu geniş bir toplantı düzenliyor.Toplantıya konuşmacı olarak Giresun DEKAP Dönem Sözcüsü Ali Dursun,Dönem Başkanı Orhan Kara ile Giresun DEKAP yönetimi katılacak.

Dereli Kaymakamı,Belediye Başkanı,köy muhtarları ve yöre halkının katılacağı bu geniş kapsamlı toplantıya bütün hemşehrilerimiz davetlidir.

 

GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK

DERE BOŞUNA AKMAZ

HESLERE HAYIR


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster