Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Arazi Sahipleri Yol Davasını Kaybetti


Açıklama: Tepkilere neden olan yol güzergahı anlaşmazlığı mahkemeye taşınmıştı.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 15 Kasım 2017
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 18:33
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=24645


DEREKUŞÇULU KÖYÜ MAHKEMEYİ KAYBETTİ

Derekuşçulu Köyünde mevcut yol güzergahını takip eden onaylı proje, birilerinin devreye girmesiyle dere kenarına kaydırılmıştı.

Dedeli Köyü ve İnanca Köyünde mevcut yol güzergahında seyreden çalışmalar Derekuşçulu Köyünde dere kenarına kaydırılınca tepkilere neden olmuştu ve anlaşmazlık mahkemeye taşınmıştı.

Görele-Çanakçı karayolu çalışmaları nedeniyle Derekuşçulu Köyünün dere kenarına kaydırılan yol güzergahına arazi sahipleri tarafından itiraz edilmişti.

Ordu İdari Mahkemesinde görülen dava da, mahkemenin yaptığı çalışmalar ve bilirkişi raporlarına göre, yol güzergahının dere kenarından geçmesine hükmetti.

Mahkeme kararı sonucu izlenecek güzergah nedeniyle, karayollarından müsaade alarak ev yapmış olan Cemal Tonbil’in evi yıkılacak. Başka bir arazisi olmayan Cemal Tonbil ne yapacağını şaşırmış durumda.

Mahkeme kararı doğrultusunda, kamulaştırma bedelleri arazi sahiplerinin hesaplarına yatırıldı ve çalışmaların 2018 yılı başında başlanacağı belirtiliyor.

Ayrıca, Gölbaşı Köyü geçit mevkiinde bulunan meşhur Gomzilu’nun kahvesi ile hemen yanında bulunan Ali Bayraktar’a ait evlerin yıkılmasına karar verildiği belirtiliyor.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster