Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Örgütün Siyasi Ayağı Hesap Vermeli


Açıklama: Bektaşoğlu, FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istedi
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2017
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 05:33
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=24424


ÖRGÜTÜN SİYASİ AYAĞI HESAP VERMELİ

Bektaşoğlu, FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istedi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılında süreci değerlendiren CHP Giresun milletvekili Bülent Bektaşoğlu, terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istedi.

15 Temmuz'un karanlık noktalarının aydınlatılması gerektiğini savunan Bektaşoğlu,‘Düğmeye basanlar bulunmazsa, kontrollü darbe olarak akılda kalacaktır’ iddiasında bulundu.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELİ

Bektaşoğlu, ‘Emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan Fetullah Gülen Cemaati militanlarının, güvenlik, istihbarat, yargı, eğitim, ekonomi başta olmak üzere; ülke yönetiminin bütün kademeleri içinde örgütlenmeleriyle, paralel bir yapı kurmaları sağlanmıştır. FETÖ'nün siyasi ayağı olarak tabir edilen kişilerin, mevcut konumları ne olursa olsun yargı karşısında hesap vermelerini istiyoruz’ diye konuştu.

KHK VE OHAL DERHAL SONA ERDİRİLMELİ

Bektaşoğlu, ’Sarsılan toplum vicdani ve adalet duygusunun yeniden tesisi için Bylock, Bank Asya, sendika üyeliği gibi bu örgüte üye olmanın delili kabul edilerek oluşturulan suçlarda ayrımcılık yapılmamalı, bu nedenle tutuklu olanların yargı süreci hızlandırılmalı, suçlu ve suçsuzlar süratle birbirlerinden ayrılmalı, tutukluluk uzun süreli bir cezaya dönüştürülmemelidir. Ayrıca terör örgütleriyle mücadele için alınan ama demokrasiyi ve özgürlükleri ortadan kaldırmak için kullanılan KHK yetkisi ve OHAL derhal sona erdirilmelidir’ vurgusu yaptı.

Time


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster