Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


KARDEŞ DERELER BULUŞTU


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 17:19
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2414


KARDEŞ DERELER BULUŞTU

Sizin için belki önemsiz gelebilir ancak yaşam imkanlarının ortadan kaldırıldığının farkına varan,deresinin susuz bırakılmasına ve dere suyunun kullanım hakkının 49 yıllığına HES firmalarına devredilmesine karşı olan vadilerin temsilcilerinden oluşan yüzlerce insan 4 aralık cumartesi günü Rize İ.Kahraman Kültür merkezinde bir araya gelerek elele tutuştular,bütün derelerin kardeşliğini dosta düşmana bir kez daha ilan ettiler.

Artvin'den Samsun'a kadar ve iç kesimlerden direnen derelerin temsilcilerinin bir araya geldiği bu büyük buluşmaya Giresun'u temsilen,Giresun DEKAP Yönetimi ve HES karşıtları katıldılar.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Başkanı Orhan Kara,Dönem Sözcüsü Ali Dursun,Hukuk İşleri Sorumlusu Osman Baykal ve çevre dostu İdris Erkan ile Aslan Karaca katıldılar.

Vadi temsilcilerinin mücadele deneyimlerini izleyicilerle paylaştığı konuşmalar yaptığı kardeşlik etkinliği çok renkli görüntülere sahne oldu.

DEKAP kurucu Başkanı ve gönüllü avukatı Remzi Kazmaz,Dönem Başkanı Mehmet Gürkan,Dönem Sözcüsü Ömer Şan ile sempatik HES karşıtlarından,Fırtına Vadisinden Vatandaş Mustafa,Rize Salarha vadisi Andon'dan Kazım Delal katılımcılar arasındaydı.

Kartopu gibiyiz,çığ gibi büyüyoruz.

Bundan tam 13 yıl önce Remzi Kazmaz öncülüğünde 3-5 kişi ile başlatılan Hes'lere karşı mücadele bugün binlerce insana ve bütün ülke coğrafyasına malolmuş durumda olması doğru yolda olduğumuzun açık bir göstergesidir.

Çevreye kar gözüyle bakan,yaşam alanlarımıza gözkoyanlara karşı etkili bir eylemle birlik ve beraberlik gücümüzü ortaya koyan HES karşıtlarının önünde daha yapılacak çok iş var.

HES mücadelesinin öneminin kamuoyunca önemsenmesini sağlamak en öncelikli görevlerimiz arasındadır.

Yaşam alanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız ve derelerimizin özgürce akmasını sağlayana kadar.

Bir Alman mühendis raporunda"Dere akar Türk bakar" demiş ve bugün bu raporu kullanarak sularımıza acımasızca saldırıyorlar.

Biz bu Alman mühendise teşekkür ediyoruz,evet bizim halkımız akan suya bakmayı çok sever,o mühendis bizim zevkimizi kıskanmış,evet biz suya ve yeşile bakmayı pek severiz.

Bu zevki çocuklarımızda keyifle yaşasın diye derelerimize,suyumuza,yaşam alanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

DERE BOŞUNA AKMAZ

GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK

HES'LERE HAYIR

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster