Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Fakültede neler oluyor?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2016
Geçerli Tarih: 16 Nisan 2024, 23:50
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=23963


Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde ne oluyor?

Görele'lilerin binbir emekle yaptıkları fakültesi can çekişiyor.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak 14 Ağustos 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Mevcut binası 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. Yükseköğretim Kurulu kararı ile Resim ve Baskı Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik Tasarımı, Müzik ve Geleneksel Türk El Sanatları bölümleri açılmış olup, yeni bölümlerin açılması ve gerekli öğretim üyelerinin atanmasından sonra öğrenci alımına başlanacaktır.

Eski Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrenim görmekte olan Uygulamalı Bilimler Fakültesini ayırarak,Görele’de Nihat Gürel Lisesi binasına taşıdı.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesine ait olan bölümlerin kadro ve onay taleplerini hep geri çevirdi.

Giresun Üniversitesi rektörlüğüne yeni atanan rektör Prof.Dr.Cevdet Coşkun da aynı tavrı sürdürdü, Görele Güzel Sanatlar Fakültesine yeni bölümlerin açılmasına kadro ve onay vermedi.

15 temmuz kaosu nedeniyle YÖK tarafından istifası istenen Görele Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof.Dr.Osman Altıntaş’a görevi iade edilmedi.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesini 2 yıldır büyük uğraşlarla kadro oluşturan Prof.Dr.Osman Altıntaş ve ekibi dışlanarak yerine coğrafyacı Prof.Dr.Mustafa Cin vekaleten dekanlığa atandı.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin müzik öğretim üyesi Alucra Büro Yönetimine gönderildi yerine branş dışı görevlendirmeler yapıldı.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulması gereken “Çizgi film ve animasyon bölümüne” Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde kadro ve onay vermeyen rektör Coşkun,Görele’ye açıktan bir haksızlık yaparak,Tirebolu İletişim Fakültesi bünyesinde “Çizgi film ve animasyon bölümüne” kadro ve onay vererek 1 milyon lira kaynak aktardı.

Rektör Coşkun,açıktan bir şekilde Görele Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof.Dr.Osman Altıntaş ve ekibini tasfiyeye girişti.Altıntaş’a dekanlık görevini iade etmedi, Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde branş dışı atamalar yaptı.

Yeni atanan dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Karadeniz, hızını alamadı,öğrencilere “Cami Mimarisi”ni sormaya kadar götürdü. Öğrenciler arasında oluşan hoşnutsuzlukları gidermek için öğrencilere tehditvari mesajlar atarak korku ortamı oluşturmaya çalıştı.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof.Dr.Osman Altıntaş ve ekibi ile okumak için Ankara’dan Görele Güzel Sanatlar Fakültesine yatay geçiş yapan Görele’li öğrenciler ve diğerleri gelişmelerden son derece kaygılılar.

Bende Görele’li bir gazeteci olarak,gelişmelerden Görele kamuoyunu haberdar etmek ve kamuoyu duyarlılığı oluşturmak amacıyla bir dizi haberler yaptım.

Fakülte dekanlığına vekalet eden coğrafyacı Prof.Dr.Mustafa Cin; "Fakülteyi Cin Çarptı" haberim nedeniyle benden davacı oldu,hazırlık soruşturması devam ediyor. 

Gelişmelerin kamuoyuna malolması nedeniyle Rektör Coşkun’unda katılımıyla yapılan toplantıda bazı acı gerçekleri de maalesef öğrenmiş olduk.

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan,Görele Belediye Başkanı Tolga Erener,siyasi parti temsilcileri,vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla yapılan toplantıda yersiz tartışmaları bir yana bırakırsak,rektör Coşkun,Görele protokolünün gözünün içine baka baka,hiç sıkılmadan,

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulması gereken “Çizgi film ve animasyon bölümüne” Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde kadro ve onay vermeyen rektör Coşkun,Görele’ye açıktan bir haksızlık yaparak,Tirebolu İletişim Fakültesi bünyesinde “Çizgi film ve animasyon bölümüne” kadro ve onay vererek 1 milyon lira kaynak aktardığını hiç çekinmeden açıkladı.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesine şişkinlik oluşuyor diye kadro ve onay vermeyen rektör Coşkun’a ne demeli?

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Prof.Dr.Osman Altıntaş’a görevlendirme yapmayacağını açıkça ifade eden rektör Coşkun,bir akademisyene yakışmayacak bir dil kullanarak,”Hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir” dedi.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Prof.Dr.Osman Altıntaş ve binbir zorluklarla oluşturduğu ekibi Görele Güzel Sanatlar Fakültesinden ayrılmaya hazırlanıyorlar.

Altıntaş ve ekibinin yerine ise branş dışı görevlendirmeler yapılıyor.

Bu gelişmeler,Görele AKP temsilcilerinin bir ayıbıdır.Rektör Coşkun ile besbelli anlaşmış olmalılar.

Ben hayatım boyunca bir sürü akademisyen tanıdım ancak Giresun Üniversitesi rektörlüğüne yeni atanan rektör Prof.Dr.Cevdet Coşkun kadar uslubü bozuk birisine hiç rastlamadım.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi kısa bir süre sonra,AKP Görele İlçe Başkanı Tayfun Emecan ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in İŞKUR’dan vasıfsız eleman gönderdikleri bir yer halini alması işten bile değildir.

Hiçbirinizin sanattan ve sanatsal faaliyetlerden haberiniz olmadığı ayan beyan ortada.

Müzik,Resim,Heykel,Grafik,Çizgi Film ve Animasyon sizin hayatınıza çok uzak şeyler olduğu yapılan toplantıda açıkça ortaya çıkmıştır.

Toplantı açılışında keman ve piyano resitali sizin gibilere verilmiş en güzel sanatsal bir cevaptır.

Siz ancak başörtüsünü ilkokula indirmenizle övünürsünüz.

Sanat kim siz kim?


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster