Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


O paralar Ocak'ta ödenecek


Açıklama: Milyonlarca vatandaş maaşlarına eklenecek bu parayı bekliyor.
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2016
Geçerli Tarih: 24 Nisan 2024, 02:35
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23946


O paralar Ocak'ta ödenecek

Milyonlarca vatandaş maaşlarına eklenecek bu parayı bekliyor.

Bankalardan teklif bekliyoruz. Yakında karara bağlarız` diyen Başbakan Binali Yıldırım, 3 yıllık tutar belirleneceğini, ödemelerin Ocak aylarında yapılacağını söyledi. Milyonlarca vatandaş maaşlarına eklenecek bu parayı bekliyor.

İşte tüm ayrıntılar..

Yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği promosyonda son viraja girildi. Başbakan Binali Yıldırım, promosyonda yol haritasını açıkladı.

Takvim'de yer alan habere göre bankalardan teklif beklediklerini söyleyen Yıldırım, "Yakında herhalde karara bağlarız, emeklilere duyururuz" dedi.

Promosyonda 3 yıllık tutar belirleneceğini, ödemelerin Ocak aylarında yapılacağını söyleyen Yıldırım'ın açıklamaları, ödemelerin maaşa göre değişeceğini de ortaya koydu.

MAAŞA GÖRE DEĞİŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam katıldığı programda, emeklilere promosyon için "Olabilecek en iyi şartları emeklilerimizin lehine sağlamak için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bunu da yakında herhalde bir karara bağlarız ve emeklilerimize duyururuz" açıklamasını yaptı.

Bankalardan teklif beklediklerini belirten Yıldırım, "Diyoruz ki; '3 yıllık süre için maaşı bin, 2 bin, 3 bin lira olan emekliler için ne vereceksiniz, defaten?' Bankalar onun çalışmasını yapıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, promosyonda izlenecek yolu da şöyle açıkladı:

 "3 yıllığına bir sefer her yılın Ocak ayında bir ilave para yatacak hesaplara. Sonraki 3 yılda bir daha yatacak."

Başbakan'ın açıklamaları, promosyonun emeklilerin maaşına göre değişeceğini, belirlenecek tutarın 3'er yıllık periyodlarla ödeneceğini ortaya koydu. Yine Başbakan'ın promosyonun yakında karara bağlanabileceği yolundaki sözleri ve yol haritasına ilişkin açıklaması, önümüzdeki Ocak ayında ödemenin yapılacağı beklentisi yarattı.

Gözler şimdi bankaların tekliflerine çevrildi. Emekliler, bankalardan beklentilerini karşılayacak teklif bekliyor.

Takvim


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster