Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele Bayram Namaz Saati


Açıklama: Görele Kurban Bayramı namaz saati : 06.42
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2016
Geçerli Tarih: 05 Mayıs 2024, 14:17
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23712


Görele Bayram Namaz Saati

Görele Kurban Bayramı namaz saati : 06.42

Bayram namazı saatleri belli oldu. Yarın sabah bayram namazına gidecek vatandaşlar bayram namazı saatlerini merak ediyordu. Bayram namazı saatleri Diyanet tarafından il il açıklandı. Bayram namazına gidecekler kendi illerindeki saate göre yarın sabah dini görevlerini yerine getirecekler. İşte il il bayram namazı saatleri

Bayram namazları, müslümanlar arasindaki birlik ve beraberligin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınır. Bayram namazı farz değil vaciptir. İki rekat olarak cemaatle kılınır. Vacip oluşunun ve kılınmasının şartları, aynen Cuma namazının şartları gibidir. Ezan okunmaz, kamet yapılmaz. Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazı kılmak vaciptir. Bayram hutbesi cuma hutbesi gibi farz değil sünnettir ve namazdan sonra okunur.

Kurban bayramında namazdan önce, tatlı (hurma veya şeker) yemek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbir okumak müstehaptır.Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

İL İL KURBAN BAYRAMI NAMAZ SAATLERİ

http://www.hurriyet.com.tr/bayram-namazi-saat-kacta-il-il-bayram-namazi-saatleri-2016-40220899


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster