Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kılıç; "Görele Fakülte İçin Yetersizdir"


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 06 Eylül 2016
Geçerli Tarih: 06 Mayıs 2024, 07:04
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=23682


KILIÇ; "GÖRELE FAKÜLTE İÇİN YETERSİZDİR"

"HER İLE ÜNİVERSİTE YANLIŞ"

Güzel Sanatlar Fakültesi hakkında farklı düşünüyorum.Görele'li olmam da sonucu değiştirmiyor.Düşüncelerime rağmen popülizm yapamam.Düşüncelerime rağmen hemşehricilik ve yörecilik yapmayı doğru bulmam.Ben Üniversite ve üniversite kültürünün kent işi olduğunu düşünüyorum.Ünşversite kurulan kentte sinema, tiyatro, müze, kütüphane, kültür merkezi, kitapçı dükkanı, müzik mağazası, resim sanat atelyesi, kitap-kafe, satranç oynanan mekan, spor salonu olması gerektiğini düşünüyorum.Bu anlamda AKP nin uygulamaya koyduğu her ile üniversite kampanyasını yanlış buluyorum.Bugün ülkemizde AKP sayesinde hiç bir dünya klasiği okumamış edebiyat öğretmenleri, hiç sinemaya, tiyatroya gitmemiş üniversite mezunları türedi.Ünşversiteler öncelikle ülkenin entellektüel seviyesinin yükselmesine katkı vermeli.Ben Lise yıllarında Maksim Gorki'nin 'Benim Üniversitelerim' romanını okuyunca büyük şehirde üniversite okumaya karar verdim.Kazan Üniversitesi ile Görele Güzel Sanatlar Fakültesini karşılaştırıyorum da şaka gibi geliyor.Bırak kültürel kurumları, Görele'de yemek yenecek Lokanta yok.Ne işi var Güzel Sanatlar Fakültesinin Görele' de ? Esnafa katkı olsun diye fakültemi açılır ? Yazık değil mi orada okuyacak gençlere ? Yazdığın aydın ve sanatçılar Görele'de yetişmediler, orada doğdular.Karıştırmayalım lütfen.Görele esnafı para kazanmak istiyorsa müşteri memnuniyetine önem versinler.Geçen yaz rakı içmeye Beşikdüzü'ne, balık yemeye Tirebolu'ya gitmek zorunda kaldım.Dışardan gelen misafirlerimi ağırlamak için de teee Giresun'a geçtim.Görele'ye fındık işleme tesisi, süt, yoğurt, peynir tesisi kursunlar.Görele fakülte için yetersizdir.

 Av.Orhan Kılıç

Hasan Akgün Gorele dusmani ilan edilirsiniz ama gercekleri soyluyorsunuz.

Batuhan Aydın Her şehre üniversite yapilnca halk heryerde üniversite var daha neyapsinlar dedi.Farkina varamadiklari sey nicelikten çok niteligin önemi

Can Genc Yıllar önce benzer şeyleri dile getirmiştik. Ama tabela dikildi...

Mehmet Özdemir Espiye tirebolu çok mu yeterli neden üniversite var peki. Üniversite olacak ki sizin o söylediğiniz sinemalar tiyatrolar acilacak talep olmadan arz olurmu üniversite demek bir şehrin ekonomisi kalkınması demektir gelişmesi demektir bizde bu büyük başlar olduğu sürece gorele kohneligini asla üstünden atamayacaktir

Can Genc Üniversite bilim yapılan, bilim insanı yetiştiren bir kurumdur. Filancaya ev kirası kazandıran, esnafa para kazandıran bir oluşum değildir.

Mehmet Özdemir Giresunun hiç bir ilçesi buna musait değil neden gorele o zmn

Mehmet Özdemir Zaten bi gorelede ev kirasi alıyorlar lokantalar ücretli diğer şehirlerde herkes hayır sever ücretsiz oturma yeme içme var

Müjdat Çolak Arkadaşlar siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.. Fakülteyi Gòreleye layık görenlerden dahamı akıllısınız muhalif işleri bırakın kesinlikle siyasi gòrüşüm yoktur..

Mehmet Özdemir Müjdat Çolak saatlerdir bunu anlatmaya çalışıyoruz zaten ama anlayan yok neden bu kdr gorele düşmanlığı

Fakültenin tartışmasımı olur Gòrele yapılan fakülte neden bu kadar mesele oldu daha doğrusu Göreleden kopup gidenler neden hep Göreleye düşman oldu biz demiyormuyduk her zorluğu eğitimle yeneceğiz..

Müjdat Çolak Görele fakülte içindeğil fakülte Görele için vardır..

Boş lafları bırakın..

Göreledrki eski yazlık sinema veya şu anki Hasan Ali Yücel kültür merkezi kaçtane ilde vardı..

Bize Görele sevdalıları yeter..

Orhan Kılıç Dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi içinde Türkiye'den hiç üniversite yok.Üstelik, Odtü, Bilkent, Hacettepe, İtü, Boğaziçi, İstanbul, Ege gibi iyi ünşversitelerimiz olduğu halde.Dünyadaki en iyi 100 üniversitenin hepsi büyük metropol kentlerin merkezinde.Dünya gerçekliği böyle.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.Bir kente fakülte açarak, askeri birlik getirerek kalkınma olmaz.Gündemdeki Güzel Sanatlar Fakültesi olayında olduğu gibi, bugün açılır, yarın kapanır.Eğitim işine ekonomik yönden bakmamak gerekir.Bu bakış açısının ufku zayıftır.Vakfıkebir, Tonya, sütünü, yoğurdunu, tereyağını, peynirini kendi üretip Türkiye'nin dört bir yanına satıyor.Görele'nin her tarafından şırıl şırıl pınarlar akıyor ama, Görele'li başkalarının suyuna para veriyor.Görele'de 12 liraya satılan fındık Hamburg'da 12 Euro. Hepimiz memleketimizi, Görelemizi seviyoruz, özlüyoruz, kalkınsın istiyoruz.Ancak Üniversite bir kalkınma modeli değildir.Görele'li memleketlerinin kalkınmasını istiyorsa iktidadi kalkınmanın yollarını aramalıdır.Göreleli önce ana üretim ürünü olan fındığını doğru değerlendirmelidir.Giresun'da üretilen fındık kadar,Gaizantep'de fıstık üretiliyor.Siz hiç 'fıstık taban fiyatı açıkalndı' diye bir haber duydunuzmu ? Antep fıstıkçılar çarşısında,kabuklu fıstığın kilosu 60-80 lira arasında satılıyor.Her zaman da alıcı buluyor.Adamlar fıstıklarından onlarca çeşit mamül üretip dünyanın her tarafına gönderiyorlar.Göreleli ise 20 günlük izinine toplayıp kuruttuğu fındığını toptancıya satıp,İstanbul'un,Kocaeli'nin,Sakarya'nın,Bursa'nın yolunu tutuyor.Çanakkale'den bir Niyazi Önen çıktı, Dardanel'i kurdu,onlarca ülkeye ton balığı ihraç ediyor.Görele'nin marketlerinde Dardanel Ton balığı satılıyor.Görele'ye Güzel Sanatlar Fakültesi değil,Karadenizden çıkarılan balığı ve diğer deniz ürünlerini işleyecek tesis lazım.Bir zamanlar Türkiye'nin en lezzetli mısırı Görele'de yetişirdi.Beyaz mısır.Şimdi Türkiye'ye mısır Güney Amerika'dan ithal ediliyor.Tatil beldelerinde mısır arabaları ithal mısır satıyor.Mısırdan yapılan kurutulmuş ürünlerin tamamı ithal mısır.Zeytinyağı fabrikaları neden Ege'de ? Çünkü zeytin Ege'de yetişiyor.Ayçiçek yağı fabrikaları neden Trakya'da ? Çünkü ayçiçeği Trakya'da yetişiyor. Göreleli önce ilçesine Su Ürünleri Meslek Lisesi talep etsin.Fındık eksperliği talep etsin.Ziraat Lisesi talep etsin.Sinema salonu bile olmayan ilçede,Güzel Sanatlar Fakültesi olmaz.

Asım Kılıç Yaw, üniversite bizim neyimize?

Koca koca profesörler bile okul gibi birşey sanıyorlar üniversiteyi. Yani hazır bilgi öğretilen yer falan... Sorarken bile "kaçıncı sınıfa gidiyorsun sen" diye soruyorlar.

Orhan Kılıç Geçen yaz arkadaş grubumuzla Karadeniz turuna çıktık.Hopa'dan Borçka'ya gitmek için 42 km tırmanıdık.Dağların tepesinde Borçka.Otobüsde 28 kişiydik.İkinci Bahar isimli bir restaurantın önünde durduk. O gün Borçka'nın pazarıydı.28 kişi çok rahat oturabildik.10-15 kişi de bizden başka oturan vardı.üstelik boş yerler de. Lokantada 2 çeşit çorba,7-8 çeşit sulu yemek ve Borçka'ya özgü Cağ kebabı vardı.Herkes istediğini yedi içti.Yemek üstüne iki üç çeşit de tatlı vardı.Anında taze demlenmiş çaylarımız ikram ettiler.Garsonlar son derece saygılı,temiz ve özenliydi.Herkes çok memnun kaldı.Ben çok şaşırdım.O güne dek sahiller daha modern mekanlar sanırdım.Sahile 42 km mesafedeki Borçka'yı görünce şaştım kaldım.Ezberim bozuldu.Tatil dönüşü Görele'de 6 kişi pidecide oturabilmek için yarım saat bekledik.Görele'de aynı anda 20 kişiyi doyurabilecek lokanta yok.Bir sene döner yediğin yer,bakıyorsun seneye kapanmış.Kent Kültürü kolay oluşmuyor.Esnaflık için Ahilik geleneğimiz var ama,uygulayan hak getire.Bir kenti var eden önce gelenekleridir.Görele'de 'tarihi hamam' 'tarihi köfteci' 'tarihi balıkçı' 'tarihi dönerci' yok. Bir tek Hasan Aga Pide Salonu ısrarla direniyor.Sayıları çoğaltmak,Görele'nin parasını Görele'de bırakmak,dışardan misafir getirtmek lazım.

Can Genc Konuyu döndürüp dolaştırıp Görele düşmanlığına bağlamak saçma. Herkes memleketini seviyor. Gönül ister ki ülkenin ilk üçe giren Üniversitesi Görelede olsun. Özetle tabela Üniversitesi değil; gerçek üniversite olsun. Üniversite öğrencisine, hocasına yolunacak kaz gözü ile bakılmasın. Yanlış anlaşılmasın bu durum sadece Göreledeki fakülte için değil, ülkemiz üniversitelerinin en az %85-90'ı için aynen geçerlidir.

TC Sefer Aydin Kurun bir imam hatip yerine olsun bitsin..zaten memleketi imamlar yönetmiyormu?icine tükürüm böyle sanatın,heykele ucube diyenler bu gün yönetimdeyken gelinen noktada hepsi pay sahibidir..tabiki destekçileride...

Süleyman Cafer Aynen katılıyorum Ali bey, sanatın içine tukurenler heykelleri ucube olarak görenler, tarihi Aspendos tiyatrosuna muttfak mermeri orenlerin ne sanat bilgisi ne de sanatta estetik bilgisi yok

Osman Altıntaş İnsanlığın körlüğü kendi körlüğüyle başlar derler.Türkiye sanatçılarının yüzde 67 si karadenizli.

Hatta 6576 tane sanatçı akademisyen arasından tesbit edilerek dünyada seçilmiş VE KENDİSİNE SEÇİLMİŞ DÜNYA SANATÇISI ünvanı verilmiş sanatçı hocada Kuşçulu köyündeki bir yılda on bölümün kurulduğu iki lisans iki yüksek lisans bölümüne öğrencı alınmış olan Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde.Henüz şimdilik bu fakultede.İyi seyirler.Başarılar.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster