Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Küresel Çetenin Mayın Eşeği; FETÖ


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 07 Ağustos 2016
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 17:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=23509


KÜRESEL ÇETENİN MAYIN EŞEĞİ; FETÖ

15 Temmuz akşamı Türkiye bir uçurumun kenarından döndü. Onu uçuruma yuvarlayanların perde önüne sürdüğü bir mayın eşeği var; Fethullah Gülen. 1999 yılından beri ABD korumasında yaşayan ve dünyanın değişik yerlerinde kurdukları okullar, işyerleri, tv ve gazeteler ile ABD çıkarlarını korumayı misyon edinen bu çete, bitirici darbeyi indirmeye karar verdiğinde yine karşısında, yıllarca iktidar ile ortaklığı döneminde yok etmek için elinden geleni yaptığı namuslu insanları buldu. Amacına ulaşamadı.

Aldatılmak ve kandırılmak bireysel bir eylem ise, onun bedelini kişi kendi öder. Eğer bu durum ülke ile ilgili ise bedelini ülke ödüyor. Tıpkı küresel güçlerin mayın eşeği olarak kullandıkları Fethullah’ın ülkemizde ortaklık kurduğu kişilerin son itirafları gibi. Aldatıldıklarını ve kandırıldıklarını söylüyorlar. Allah ve milletten af diliyorlar.  Bu aldatılmanın ve kandırılmanın bedelini 15 Temmuz alçak darbe girişimi ile ülkeye ödettiler.

1923 Devrimi ile birlikte ülkede var olan tüm cemaat ve tarikatlar kapatılmak istendi. Bunda kısmen başarılı olundu. Eğitim birliği sağlanarak ulusal bir eğitim politikası benimsendi. Eğitim dinin etkisinden kurtarılmaya çalışıldı. Bilimsel bir nitelik kazandırılarak, çağdaş, ilerici ve dünya gerçeklerine uygun bir eğitim yapısı oluşturulmaya çalışıldı.

Bu yapının kırılma noktası, Köy Enstitülerinin kapatılıp yerlerine imam okullarının açılması ile başladı. 1950 yılında iktidarın değişmesi ile birlikte seküler yapı dinselleşmeye başladı. Daha önce yeraltına sığınan tarikat ve cemaatler yavaş yavaş gün yüzüne çıktılar. 1980 darbesi ile birlikte, küresel güçlerin oluşturduğu ve adına “ılımlı islam” denilen bir projenin yürütülmesini sağlayacak maşa generaller iktidara getirildiler.

Daha önce 24 Ocak 1980 ekonomik kararları ile birlikte, biraz DİSK ile kendini göstermeye başlayan işçi hareketi yok edildi. Bu küresel çetenin Türkiye ayağının temsilcisi Özal iktidara hazırlandı. Onun iktidara gelmesi ile birlikte Fethullah Gülen önünde hiçbir engel kalmadı. 1990’lı yıllar ve özellikle 28 Şubat süreci Fetocular için nimet oluşturdu.

ABD aslında küresel sermaye çetelerinin oluşturduğu bir yapının adıdır. Bu yapı dünyanın her yerine elini uzatacak ve orada kendisine mayın eşekliği yapacak alçakları bulmakta hiç zorlanmaz. Çünkü para onların elindedir. Parayı kontrol edenler dünyayı da kontrol ediyorlar. Bu kapitalist sistemin değişmez kuralıdır.

Bu çete aslında dinsel bir misyon ile insanların önüne çıktı. Burada sorgulanması gereken bu çetenin dinsel kimliği kullanarak insanları nasıl etki altına aldığıdır.

Türkiye bu küresel çetelerin, başta NATO olmak üzere tüm kurumlarından çıkmalıdır. İçeride bir ulusal bütünlük ile (burada HDP asla dışlanmamalıdır) yeni bir hükümet kurulmalıdır. Kurulacak bu yeni hükümet ile Fetö yapılanmasının tamamen temizlenmesi gerekir. Adının Fetö yapılanması olduğuna bakmayın. Bu yapılanmanı bir üst aklı mutlaka vardır. Buzdağının görüneni değil altı önemlidir. O alt kısmı temizlemek ancak dört partinin katılacağı yeni bir hükümet modeli ile aşılabilir.

Bu model ile birlikte başta eğitim olmak üzere tüm yapılar acilen bu dinci çetelerden temizlenmelidir. Bu küresel güç ülkemizi rahat bırakmayacak. Her alanda üzerimize gelecekler. Kendilerine yeni mayın eşekleri mutlaka bulacaklardır. Bu mayın eşeklerinin aklı yoktur. Tarikat ve cemaatlerin karanlık odalarında yetişenlerde akıl aranmaz. Onların için tek geçerli yol teslimiyettir. Yeni restorasyon bu teslimiyetçilerle yapılamaz.

Bu ülke artık şu gerçeği öğrenmelidir. Başlarda “alnı secdeye gidenden zarar gelmez “ ile yola çıkanlar bugün ne büyük felaketle karşı karşıya olunduğunu kısmen anladı. Bu yetmez. Acilen eğitim dinsellikten kurtarılmalıdır. Bu ülkenin din adamına değil bilim insanına ihtiyacı vardır. Dini kurumlar acilen siyasi alanın dışına itilmelidir. Ne kadar tarikat, cemaat, dinci vakıf varsa acilen kapatılmalıdır. Onlara tanınan tüm ayrıcalıklar geri alınmalıdır. Bu temizlik işlemi mutlaka siyasette de yapılmalıdır. Bu yapının siyasetteki adamları, kimliklerine bakılmaksızın derhal tasviye edilmelidir.

Kazım DEMİR


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster