Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


En Önemli Çözüm Eğitimdir


Açıklama: Fatma Emiroğlu Aydın yazdı
Kategori: Eğitim
Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2016
Geçerli Tarih: 26 Nisan 2024, 07:28
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23416


En Önemli Çözüm Eğitimdir

SORUN NEDİR?

Günümüz itibariyle ülkemiz birçok sorun yaşıyor. Ancak bir sıralama yapılsa, birinci sırada, emperyal güçlerin yarattığı "terör" belası yer alır. Hangi isim altında olursa olsun; PKK, İŞİD, FETO, PYD, ASALA vb., son yarım yüz yılda yaptıkları eylemler ile ülkemize verdikleri maddi, manevi kayıp hesaplanacak gibi bile değil.

Türk Milleti olarak yaşadığımız tüm terör eylemleri (15 Temmuz 2016 darbe girişimi de dahil) gösteriyor ki, mücadelesi ve çözümü sadece güvenlik güçleri ile olacak iş değil. Önemli olan sorunun kaynağını kurutmak, yok etmektir. Burada en önemli kaynak "insan", en önemli çözüm de "eğitim"dir.

Şunu itiraf edelim, ülkemizde, Türk Mili Eğitiminin genel amaçlarına uygun insan yetiştiremediğimizi ve bu konuda çok ciddi sıkıntılar yaşadığımız gerçeğini. Yoksa, bu kadar çok vatan, millet, Atatürk, rejim ve din düşmanları, nasıl türesin ve etkin olsun? Yani eğitimde öngörülen amaçlar ile çıkan sonuçlar birbirini tutmamaktadır. Bunun sorumluluğunu okullarımızda hele de eğitimcilerimizde aramak çok büyük yanılgıdır.

İnsanı bir makina gibi ya da hayvan ve bitki yetiştirme gibi de göremeyiz. Onu etkileyen bir dolu karmaşık doğal-beşer ( aile, mahalle, sosyal ve siyasi yapı ve de yaşadığı coğrafi bölge vb.) nedenler vardır ki eğitim sürecinde bu değişkenleri kontrol altında tutmak çok önemlidir.

Önemli olan, insanı insan yapan; bilim, felsefe, sanat, etik, teknik ve din gibi değerler ile insanı buluşturabilmek ve donatabilmektir.

İşte, insanı insan yapan, bu bilgi formlarının eğitim süreci içinde etkin ve kalıcı olmayışı, bunların gereğince özümsenmeyişi, kafa ve gönlün ihmal edilmesinin yarattığı sorunlar, ülkemizi bu noktalara taşıyor.

Ülkem ve milletim adına kaliteli bir eğitim diliyorum. Sevgiyle.

Fatma Emiroğlu Aydın – Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster