Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görmeliyiz


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 22 Temmuz 2016
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 19:06
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=23406


Sevgili okuyucularım ben de herkes gibi ülkemin daha iyi olmasını, insanların birbirleriyle iyi geçinip mutlu olmasını istiyorum.Parklarda çocuklarıyla gezen, piknik alanlarında çocuklarıyla oynayan onlarla sarmaş dolaş olan içi sevgiyle dolu aileleri görünce de sevinmek istiyorum. Birbirine değer verenleri, saygılı davrananları görmek ve bundan da mutlu olmayı istiyorum. Bütün bu güzellikleri görmek kim istemez ki? Görevlerini hakkıyla yapan, insanlara iyi davranan, farklılıklarını gündeme getirmeyen, ayrıştırmayan, mezhebini sorgulamayan, dinine laf etmeyen, diliyle uğraşmayan, ırkını ve kökenini gündeme getirmeyen kamu görevlilerini de her zaman "görmeliyiz." 

Ama, parklarda çocuklarıyla gezen, piknik alanlarında oyunlar oynayıp eğlenen insanları son zamanlarda görebiliyor musunuz? Sokaklarda el ele, kaldırımlarda yan yana yürüyen güleç yüzlü insanları, düşeni elinden tutup kaldıranı, ağlayanı güldüreni, açı doyuranı, birbirinin gözlerine sevgiyle bakanları da son zamanlarda görebiliyor musunuz? Yine eski günlerdeki  gibi mutlu ve neşeli insanları, parklarda koşup eğlenen çocukları bugünde görmeliyiz.Ama ne hazindir ki, göremiyoruz! Bunun yerine, millete korku salanları, kaderiyle oynayanları, onlara tuzak kuranları, geleceğini karartmak isteyenleri görmemek mümkün müdür? Ağlayanları, acı ve ızdırab çekenleri, geleceğinden endişe duyanları da görmemek mümkün olmuyor. 

Görülmesi gereken o kadar fazla olumsuzluklar yaşanmaktadır ki, mesela birbirleriyle konuşmak yerine kavga edenleri, ülkenin asayişini bozup emniyetsiz bırakanları, hak hukuk tanımayanları, milleti kandıranları, ülkeyi kana bulamak isteyenleri de görmüyor olamayız. Bu güzel ülkemizi karıştırmak isteyenleri,iç de ve dış da itibarını sarsmak  isteyen bedbahtları da görmek ve hiç unutmamak da gerekir. Milletimizin birliğini, ülkemizin dirlik ve düzenini bozmak isteyenleri,milli ve manevi değerlerine saldıranları da görmeliyiz ve onları da hiç unutmamamız gerekir. Ülkemizde korku yaratıp, huzurumuzu bozup, birlik ve beraberliğimize sekte vurmaya kalkanları, bayrağımıza el uzatanları, ülkemizin kurucusuna dil uzatanları da görmeliyiz ve de hiç bir zaman unutmamamız gerekir.

Bazı insanların öteden beri birbirlerini kandırmaya çalıştıklarını veya kandırdıklarına şahit olanlar olmuştur.Ancak,insanların bugünkü gibi kandırıldıklarına şahit olanlar olmuş mudur? Bir takım insanlar, bir takım insanları dinsizlikle, imansızlıkla, yobazlıkla  veya gericilikle suçladıklarına da bu denli şahit olanınız olmuş mudur?Hatta kimi insanları laf taşırken, kimi insanları birbirlerine  hakaret edip sövüp sayarken, kimi insanların da anlamadan dinlemeden asıp keserken göreniniz, duyanınız olmuş mudur bilemiyorum. Karısını, çocuklarını  ana babasını katledenleri, trafikte yol verme yüzünden tartışan ve etrafa ölüm saçanları da görmüş olsanız bile bu denli görmüş müydünüz onu da bilemiyorum. Nereden gelip nereye gidiyoruz? Nasıl bu duruma geldik?Diye herkesin düşünmesi gerekir ve bu duruma tez vakit bir çözüm bulunması gerekir. İnsanlar artık birbirlerine selam vermeye dahi korkar olmuşlar, komşuluklar bitmiş, arkadaşlıklar sona ermiş, üst katta cenaze alt katta düğün eğlencesi, sokaklarda araba park etme yüzünden birbirlerini boğazlayacak duruma gelen insanlar...

Hayatın her alanında, kendisini diğer insanlardan üstün görme duygusu taşıyan insanlarla karşı karşıya gelmemek imkansızdır. Hatta sokaklarda, caddelerde, iş yerlerinde, otobüste, dolmuşta, bu tür insanlarla karşı karşıya gelineceği gibi, onlarla aynı apartmanda da ikamet etme olasılığı yok değildir. Gelişip olgunlaşmamış bu tür insanların sebep oldukları pek çok olumsuz olaylar yaşanmış ve yaşanmaya da devam ettiği görülmüyor olamaz. Bu insanlar kimden güç almakta, kime güvenmekte, kimin ya da kimlerin koruması altında olabilirler ki? Mesela: Cüzdanının şişkinliğinin mi, fiziksel gücünün mü, abisi ya da “dayı”sı mı? Ne dersiniz? Bugün ne olduğunu veya  neler yapılmak istendiğini görmeyen ve anlamayan insan olabilir mi? Fakat bugün, kimin kimden güç aldığını, kimlerin kimler tarafından aldatılıp kandırıldığını da anlamanın imkanı var mı bilemiyorum.  Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanların oyunlarına da gelmeyelim. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster