Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele'nin Gururu Oldu


Açıklama: Görele,Terziali Köyünün medarı iftiharı Yaşar Yöndem
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 13:36
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23212


GÖRELE'NİN GURURU OLDU

GÖRELE,TERZİALİKÖYÜ’NÜN MEDARI İFTİHARI YAŞAR YÖNDEM.

Görele Terzialiköyü sakinlerinden Yaşar Yöndem Görele’yi adeta meyve ağaçlarıyla donatıyor. Görele’de taksicilik yapan Yaşar Yöndem, kendisinin yetiştirdiği ve ilçenin muhtelif yerlerine diktiği yüzlerce meyve fidan’ının bakımını da kendi yapıyor. Kendi imkanlarıyla (Taflan) karayemiş, ıhlamur, armut, kiraz ve incir,dut gibi meyvelerden fidan üreten 53 yaşındaki Yöndem, yaklaşık 8 yıldır ilçenin çeşitli yerlerine bu fidanlardan dikiyor.

Yöndem özenle baktığı fidanları her gün elinden geldiğince kontrol etmeye bakımlarını da yapmaya çalışıyor. Hem ilçeyi güzelleştirmeyi hem de vatandaşların meyvelerden faydalanmasını isteyen Yöndem, yaprak dökmeyen (taflan) karayemiş gibi meyveleri seçerek çevrenin yılın her günü yeşil kalmasını amaçlıyor. Yöndem, diktiği fidanlar meyve vermeye başladığında ise ayrı bir mutluluk duyduğunu belirtirken, bunun da kendisini daha da motive ettiğini söylüyor.

Yaklaşık 8 yıldır fidan diktiğine dikkati çeken Yöndem, bu fidanlar benim evlatlarım gibi, bunları gün aşırı sabah ve akşam bakımını yapıyor ve bu işten sonsuz mutlu oluyorum dedi.

Yaşar Yöndem kardeşimize göstermiş olduğu bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyor,örnek olmasını diliyoruz.

Haber : Bahtiyar Karakadıoğlu


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster