Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Çocuk İstismarı Serbest,Boşanmak Yasak


Açıklama: Meclis Araştırması Komisyonu hazırladığı rapor ile kadınların boşanmasını zorlaştırma,tecavüzcü ve çocuk istismarcılarını ödüllendirme telaşında
Kategori: Eğitim
Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2016
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 00:45
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23105


Çocuk İstismarı Serbest,Boşanmak Yasak

14 Ocak’ta kurulan ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi İçin Meclis Araştırması Komisyonu’ hazırladığı rapor ile kadınların boşanmasını zorlaştırma, tecavüzcü ve çocuk istismarcılarını ödüllendirme telaşında.

Erkek egemen düzende tek derdi üzerinde yükseldiği aile kurumunu korumak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Meclis komisyonları gece gündüz çalışarak kadına, aile içindeki şiddete, tecavüze, baskıya ve cinayete rağmen ‘kutsal aileyi’ ayakta tutma zorunluluğu bulmaya çalışıyor. Raporda,

             Çocuk evliliğinin teşviki,

             Hadım uygulaması,

             Hem şiddet başvurularında hem de boşanma davalarında arabuluculuk ve uzlaşma uygulanması,

             Şiddete maruz kalan kadınların mesai saatlerinde karakollara başvurmasının önünün kesilmesi,

             Şiddete karşı koruma kararları için delil veya belge aranması,

             Tedbir süresinin kısaltılması,

             Aile hukukuyla ilgili tüm duruşmaların gizli yapılması;

             Boşanmanın zorlaştırılması,

             Kadının nafaka hakkının süreye bağlanması; mal paylaşımında dava açma süresinin kısaltılması,

             Eşin ölümünde, kadının mal rejiminden kaynaklı %50 payının verilmek istenmemesi,

             Aileye yönelik psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmetinin dini temele oturtulmak istenmesi

yer alıyor.

Boşanmaların gerekçelerini araştırması gereken Komisyonun, hangi akıl almaz yöntemle çocuk istismarcılarını ödüllendirme sonucuna vardığı başlı başına araştırma konusu elbette. Ancak, Komisyon hazırladığı raporda,  çocukların cinsel istismarının “rızaya” dayalı olabileceğini ama yine de suç olarak kalması gerektiğini söyledikten sonra çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca “sorunsuz” ve “başarılı” bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. İstismarı gerçekleştiren de 15 yaşın altında olursa istismar suç olmaktan çıkarılıyor. Bu, ailelerin 15 yaş altı çocuklarını fiilen evlendirmelerinin yolunu açıyor. Yasal önleyici tedbirler almak yerine bir de istismara uğrayan çocukları istismarcıları ile evlendirerek çocuk yaşta evliliklerin sayısını artırma hesapları yapıyor komisyon. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyeti çocukları 5 yıl boyunca istismara maruz bırakacak. Kadın taciz ve tecavüzlerine “Bağırmadı, kısa etek giydi, gözünün üstünde kaşı vardı” gibi uydurma gerekçelerle ‘rıza’ arayanlar şimdide çocuk istismarına ‘rıza’ üretme peşinde koşuyor.

AKP tarafından üretilen bu komisyon, kadınların ve çocukların yasal haklarının ortadan kaldırılmasını için kurulmuştur. Kadına yönelik şiddeti normalleştiren ve meşru kılan bu komisyon, evrensel hukuk ilkelerine, anayasaya, kadın ve çocuk haklarına aykırıdır.  Çocukların cinsel istismarı suçunun gerçekleşmesini teşvik niteliğindedir.

Kadın cinayetleri, çocuk istismarını, her geçen gün artan taciz ve tecavüzü görmezden gelen bu zihniyet şimdi de çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesi halinde suçu ve suçluyu görmezden gelmemizi bekliyor.

2016 yılının ilk dört ayında 115 kadın cinayeti yaşanmış, 2002 yılından bugüne kadar çocuk istismarında %434’lük artış yaşanmış, cinsel tacizde ise %439’luk bir artış yaşanmıştır. Tüm bu gerçekler, mücadelenin nasıl hayati bir önemi olduğunu bir kez daha biz kadınlara gösteriyor.

Bizler KESK’li kadınlar olarak, evde, iş yerinde, sokakta, okulda her yerde kadın ve çocukları yok sayan, şiddet, taciz, tecavüz ve istismar karşısında susmamızı bekleyen uygulamalara direnmeye devam edeceğiz. Tecavüzü normalleştiren ve çocukları istismar eden çürümüş erkek egemen sisteme ve temsilcilerine rağmen çocuklar başta olmak üzere kadınlar ve tüm ezilenler için yaşanabilir bir dünya kurma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

GİRESUN KESK KADIN PLATFORMU


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle