Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


BİZ PEMPE HAYALLER KURARKEN!


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 14:08
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2301


Öyleydi,böyleydi derken hayat bir su gibi akıp gidiyor oysa neleri kaçırdığımızın farkında bile değiliz!

Dünya ve ülkemizin insanları suni gündemlerle oyalanırken neleri kaybettiğimizin veya kaçırdığımızın farkında bile olamıyoruz.

Kapitalizmin içine sürüklendiği kaçınılmaz olan ekonomik krizin faturası bu suni gündemlerle uyutulurken,dünya ve ülkemiz emekçilerine fatura ediliverdi.

Bakınız,

Ülkemizde tartışılan konuların gerçek yaşamımızla hiç bir ilgisi yokken emekçiler sürekli irtifa kaybettiriliyor,örgütsüz,güvencesiz bir şekilde müteahhit,taşeron uygulamalarıyla bir tas çorba karşılığı çalışmak zorunda bırakılıyorlar.

Bu acımasız sömürü çarkı sürerken,

Emekçi yoksul halkımız türban,başörtüsü,laiklik,cumhuriyetçilik gibi boş kavgalar içinde oyalanırken NATO'nun füze kalkanının ülkemize kurulması kararı onaylanmış durumdadır.

Füze kalkanının ülkemize kurulmasıyla beraber ortadoğuda planlanan emperyalist paylaşım savaşının içine süratle sürüklenmekteyiz ancak kimse bunun farkında bile değil.

Neymiş efendim,Gül'ün itirazları NATO kararlarına geçirilerek alınan sonuç kararı Türkiye'nin başarısıyla sonuçlanmış! Hadi ordan,hadi ordan,siz kimi kandırıyorsunuz bakalım?

Ayrıntıya ne gerek var,

Bu basiretsiz ve emperyalist işbirlikçisi AKP hükümeti,emperyalist ihtiyaçlara göre,ülkemizi sonu belirsiz meceralara sürüklemeye devam ediyor.

AKP yalanları bitmez,bunlar,ülkemizi elektrikte dışa bağımlılıktan kurtaracakları yalanlarıyla bütün derelerimizi HES projelerine tahsis etmediler miydi?

Bu büyük su yağma ve talanı sürerken bunlar birdenbire G.Kore ile Sinop'ta,Rusya ile Mersin Akkuyu'da nükleer santral yapma kararını almışlardı.G.Kore Sinop'a Nükleer Santral yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı ve AKP şimdi Sinop'ta Nükleer Santral yapması için Japonya ile yakın temas içindeler.

Rusya ise Duma'da yasalaştırdığı kararıyla Mersin Akkuyu'da Nükleer Santral kurmaya bir adım daha yaklaşmış durumdalar.

Bütün bu hayati kararlar alınırken Türk medyasında tartışılan konulara bakınız,aklı olan uyutma taktiklerini açıklıkla anlar.

Derelerimiz,ormanlarımız,koylarımız satılmış bir durumda,

İnsanlarımız bankalarda kredi kuyruğunda geleceklerini ipotek altına almakla meşguller,

AKP iktidarı ise ödenemeyen su,elektrik,prim borçlarına güya af getiriyor.

Uyu yavrum ninni uyutayım seni,

Ninnilerle minnilerle büyüteyim seni...

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster