Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kimliğin Çalınmasına İtiraz Etmelisin


Açıklama: Kimlik bilgilerinin çalınmasından doğacak zararlara karşı önlem alınmasını istemek hakkındır.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2016
Geçerli Tarih: 24 Nisan 2024, 13:20
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=22916


Kimliğin Çalınmasına İtiraz Etmelisin

KİMLİK BİLGİLERİMİZ ÇALINMIŞ.BAŞIMIZA NE GELECEK BELLİ DEĞİL...

BUNUN İÇİN BİR KAMPANYA BAŞLATTIK.

AŞAĞIDAKİ DİLEKÇEYİ İLÇE KAYMAKAMLIĞINA VERDİM. HERKESİN BULUNDUĞU YERDE, EKTEKİ DİLEKÇEYİ MÜLKİ AMİRE VERMESİ VE KİMLİK BİLGİLERİNİN ÇALINMASINDAN DOĞACAK ZARARLARA KARŞI ÖNLEM ALINMASI İSTEMESİ HAKKIDIR. PAYLAŞMANIZ VE KAMPANYAYA KATILMANIZ DİLEĞİYLE

DİLEKÇE ÖRNEĞİ:

………………… KAYMAKAMLIĞINA

Son günlerde, ülke genelinde 50 milyon dolayında yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığına ilişkin haberler gazete ve televizyonlarda yer almaktadır.

Kimlik bilgileri çalınan kişilerin özellikle seçmen kütüğünde kayıtlı olduklarına ilişkin açıklamalar dikkate alındığında, benim kimlik bilgilerimin de çalınmış olabileceğini düşünüyorum.

Devlet tarafından TC kimlik numarası verilen, yasal sorumluluklarını yerine getiren bir yurttaş olarak, kendimi devletin koruyuculuğu altında kabul ediyorum. Olması gerekenin de bu olduğuna inanıyorum.

Bu durumda, kimlik bilgilerimin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde, maddi ve manevi zarara uğrayacağım kuşkusuzdur.

Bilgim ve imzam dışında, her hangi bir kurum ya da kuruluşta yeni abonelik açtırmayacağım, şirket ortağı olmayacağım. Bütün bu ve benzeri işlemlerden herhangi birini yaptığım takdirde, bunu imzamla doğrulayacağım.

Kimlik bilgilerim kullanılarak bilgim dışında yapılacak her türlü iş ve işlemleri (şirket kurma, kredi kartı alma, telefon aboneliği, trafik cezası, banka kredisi kullanma… gibi) kabul etmediğimi ve etmeyeceğimi beyan ediyorum.

Durumun,ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi hususunda gerekli talimatların verilmesini, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak arz ederim. …….04.2016

……………………..

ADRES:

………………………………

 ………………………………

 ………………………………

TC: …………………………..

www.tonyahaber.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster