Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Devlet terör yapar mı?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 25 Mart 2016
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 19:35
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=22819


DEVLET TERÖR YAPAR MI? - Asım Kılıç


Bir önceki Ankara katliamında Selahattin Demirtaş derin ve haklı bir öfkeyle “Ankara katliamından devlet sorumludur” deyince üzüntülü bir suratla, arada "bıyık altından gülümsemelerini" gizlemeye bile gerek duymadan bazıları dedil
er ki: "kutsal devletimiz hiç böyle şeyler yapar mı?"

Ben kutsalını bilmem. Ama AKP ve Saray’ın yönettiği devlet, her şeyi yapar diye düşünüyorum ben.
Zira Saray'ın miras aldığı o devlet, Selanik'te o devleti kuran Atatürk'ün evini bile bombalamış bir devlettir.

Atatürk'ün evini bombalatıp, ardından da kendi kentini, İstanbul'u basan, yağmacıları örgütleyen ve ardından ülkenin Rum azınlığını bu topraklardan göçe zorlayan da bu devlettir.

Bu devletin tarihimizde, üç adet "devlet darbesi" ve sayısız "devlet darbesine teşebbüs suçu" vardır. Aynı devlet, binlerce faili meçhul kalan cinayete imza atmıştır.
Bunları yapan devletin "terör örgütünün uzantıları" olarak düşman ilan edilenlerin mitingine bomba atması, ya da attırması, ya da buna göz yumması, ya da ülke gündemi dört bir yandan aleyhletine dönmüşken gündemi kendi leyhlerine değiştirmek istemiş olabilecekleri neden "ihtimal dışı" olsun?
Kendi başbakanını asan bir devlet aygıtının, AKP'yi dört bir yandan kuşatan olumsuzluklardan kurtarmak için bir saldırı düzenlemesi ihtimali neden akla gelmesin?

Katliamdan sonra başbakan, hükümet adına konuşuyor: "Katliamın arkasında birden çok devletin" olabileceğini iddia ediyor. Demek ki, devletler böyle işler yapabiliyor. Türk devletinin ayrıcalığı ne? Daha dün Türk devleti'nin Azerbaycan'da darbe girişininde bulunduğunu bilmeyen mi var? Bu konularda Türk devletinin sicili kabarık değil mi? Ya da Can Dündar, halkını hangi olaydan haberdar etti diye yattı onca cezayı? Ya da devletin istihbarat teşkilâtının en tepedindeki kişi, "farlatırız Suriye'den bir iki bomba (kendi halkının üstüne) sözleri tapelerde önümüze düşmedi mi?

Faili ortaya çıkarılamayan bütün cinayetlerin, suikastlerin, Mersin, Adana, Diyarbakır, Suruç ve Ankara bombalamalarının "makul şüphelisi" herkesten çok, devlettir. "Gazeteci twitinden terör örgütü" çıkaran bu ülkenin devleti, 9 yıldır Hrant Dink cinayetinin arkasında bir terör örgütü olduğuna karar vermiyor. Mersin'de, Adana'da, Diyarbakır ve Suruç'ta patlatılan bombaların da arkasında bu devlet 'terör örgütüne" rastlayamıyor. Bu bombalardan ve katliamlardan şu anda hapiste yalnızca bir terörist bulunuyor. Demek ki devlet "terör örgütünü" gizliyor, koruyor, ona yataklık yapıyor. Ve daha ikna edici olgu şudur: "Devleti çetelerden temizleme" adına, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı'nı hapse atan bir hükümet, şu anda Türk devletini yönetiyor. Bu devletin yüzlerce generali, subayı yıllarca hapiste yatmadı mı? Ve şimdi o askerleri hapseden yargıçlar, savcılar, polisler hapse atılmıyorlar mı? Hapse atılan Genelkurmay Başkanları, Ordu komutanları, polis istihbarat şefleri, yargıçlar, savcılar... Kim bunlar? Bunlar devletin ta kendisidir.
Devletin "ilk yarısı" yani, Susurlukçular, Kontrgerillacılar, Özel Harpçiler, Seferberlik Tetkik Kurulcular, onlarla birlikte hareket eden polis şefleri "ilk partiden" hapsedildi. Şimdi devletin "ikinci yarısı", yani "Fethullah terör örgütü" adı verilenler, Terörle Mücadele polisleri, Emniyet baş istihbarat elemanları, Cim Savcıları, Hakimler yani "ikinci parti" hapiste. Şu kısa zamanda devletin önce bir yarısı, sonra ikinci yarısı hapse atıldı.
Bu ikisinin toplamı devletin tümü oluyor.

Devlet, bu işte.
Yani Allah gibi zamandan ve mekandan münezzeh değil. Hapisanelerin, adliyelerin, kışlaların ve karakolların silahlı ve silahsız elemanlarının oluşturduğu aygıt, aparat, cihaz...
Devletin ilk yarısını da, ikinci yarısını da hapse Selahattin Demirtaş atmadı. Kılıçdaroğlu da atmadı. Bu ülkenin şimdiki Cumhurbaşkanı attı.
Sizin parça parça hapse attığınız, yani kendi ülkesine karşı "darbe" yapmakla suçladığınız, casuslukla itham ettiğiniz bu devletten yalnızca siz mi şüphe edeceksiniz? Size karşı darbe, ülkeye karşı casusluk yapan bir devletin Ankara’da bizim "fukara" insanlarımızı bombalamış olması neden bu kadar tuhaf bir iddia sayılıyor?

Polis kimin elinde? Yargı kimin elinde? Jandarma kimin elinde? MİT kimin elinde? Bunları AKP ve Saray yönetiyor, bunların yönettiği devletten insana hayır gelmez, TOMA gelir, Tank gelir, gaz gelir, bomba gelir. Hiç kimse "ortak vatanın ortak devletini", yani soyut bir "Türkiye Cumhuriyeti Devletini" suçlamıyor, AKP’nin yönettiği adına devlet denilen somut bir aygıtı suçluyor.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster