Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Akıl ve Bilim Dışı Bir İddia Var


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 20 Şubat 2016
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 08:29
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=22701


AKIL VE BİLİM DIŞI BİR İDDİA VAR

Ben kimya mühendisiyim. Olaya biraz bilimsel yaklaşırsak; Bu tür patlamalarda (Ankara'daki) patlayıcının gücüne göre patlamanın ilk anında, ilk 3-4 saniye içinde ve patlamanın merkezinde ortaya çıkan enerji, içerisi binlerce derecelik hararete ulaşan bir alev topu oluşturur. Aynı anda da ortaya çıkan basınçla bu sıcaklık çevreye yayılır. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre de patlama yerinden 80-100 m. mesafelerde erimiş metal parçaları görülmüştür. Patlama esnasında bombanın yüklü olduğu araçta bulunan terörist bu enerji topunun içinde kalmıştır. Hararet ve basıncın etkisi ile hem metali eritecek kadar yüksek olan sıcaklıkta yanmış, hem de güçlü basıncın etkisiyle parçalanarak vücudu dağılmıştır. İnsan vücudu biyolojik olarak 100 derecelik sıcaklığa (kaynar suya) dayanamaz pişer. Biyolojik özelliklerini de kaybeder.

Polis yetkililerinin verdikleri bilgiye göre olay yerinden alınan parmaktaki izden teröristin kimliğine ulaşmışlar.

AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

Terörist, patlamanın merkezinde, metalleri bile eriten binlerce derecelik sıcaklığa maruz kalıyor. Buna vucutu yanmadan dayanıyor. En azından parmak izleri bozulmayacak kadar sağlam kalıyor. Yanmadan kalan bu parmağı polislerimiz buluyorlar. Kişinin kimliğini tespit ediyorlar.

Patlamanın merkezinden 8-10 metre uzakta olmalarına rağmen ve hayatlarını kaybeden insanlarımızın kimlikleri yanıklar yüzünden tespit edilemezken, patlamanın merkezindeki teröristin kimliği parmak izinden nasıl tespit ediliyor?

 Birisi çıksın bunu bize anlatsın.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster