Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


KTÜ'de iki marka adam..!


Açıklama: Görele'nin sağlık elçisi Prof. Dr. Mehmet Sönmez.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2015
Geçerli Tarih: 28 Nisan 2024, 07:42
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=22231


KTÜ’de iki marka adam..!

Trabzon TIP Fakültesi’nde dünya genelinde başarılı hocaları var.

Bu bilim adamları yayınları, bilim adına duruşları ve özellikle hasta doktor ilişkilerindeki mütevazilikleri ile farklarını gösteriyorlar.

Bu iki isimden biri Prof. Dr. Şükrü Ulusoy.

Ulusoy, Nefrolog. Trabzon genelinde 7 dializ merkezinde yaptığı bir araştırma, dünyanın en prestijli tıp dergisinde yayınlandı. Olay önemli bir başarı. Ulusoy, araştırmasını sözlü olarak İngiltere’de kendi gibi bilim insanlarına anlatacak.

KTÜ TIP’ta ikinci marka ise Hematolog Prof. Dr. Mehmet Sönmez

Hematolog Sönmez umarız bu şehirden ayrılmaz. Zira bilimsel tanıları ve yayınlarıyla açık çekler yazılarak özel hastaneler tarafından transfer edilmek isteniyor. Ancak O “sadece KTÜ” diyor.

Sönmez, geçenlerde Kazakistan’ın üst düzey devlet yöneticilerinden birinin hastalığını, KTÜ’de başarılı bir şekilde tedavi etti. Devlet davetiyle Kazakistan’a gitti. Orada, kemik iliği nakil ünitelerinin kurulmasıyla ilgili danışman bilim adamı olarak görev aldı.

Bu iki ismin, hastane koşullarının yetersizliği ile değil, bilim yeterliliğiyle değerlendirildiğinde, Trabzon ve insanı için büyük bir şans olduğunu özellikle vurgulamak isteriz.

Tebrikler.

trabzonajans


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster