Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


İnsanlarımızın yaşadıkları muhitten en çok aradıkları nedir??


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2015
Geçerli Tarih: 26 Nisan 2024, 06:57
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=22126


Merak dairemizin hacim itibarı ile büyük olması önemli değil. Önemli olan merak dünyamızın bizim isteklerimize ve arzularımıza göre şekillendirmek ve hayatımız için faydalı olan fonksiyonellerin tarafımızdan cemiyete lazım şekilde taktım etmemize yardımcı olmasıdır.

Ve elbette ki merak dairemizi her birimiz insan olarak öz iç dünyamızda kuruyoruz.

Her bir insanın da kurmak ve onu aktif etmek kabiliyeti mevcut olduğu için kimin merak dünyasında hangı arzu ve istekler önemlidir, bunu yaşayarak görerek öğrenir ve gördüklerimizin analizi olan görüntüleri hayata ve cemiyete objektif olarak aşılamamız en önemli vasıtalarımızdan biridir derdim.

Bazı insanların kendi hislerinden ve duygularından ibaret merak dünyaları var ki, bu ancak ve ancak arzu ve isteklerin genetik olarak gerçekleşmesinden ve hatta gerçekleşmesi mümkün olmadığı halde bile zorla gerçekleştirilmesinden ibaret oluyor.

Bu tip insanların arzu ve istekleri artık onları dâhili dünyasında gönüllülük, yok mecburilik fonksiyonelliği hayata geçirmek, yani bir nevi neyin pahasına olursa da olsun bu isteklerin gerçekleşmesine getirip çıkarır. Bu tip insanlar da bu isteklerin formülleşmesi insanların karakter itibari ile daha farklı bir şekilde yetişmesine ve gelecek de bu karakterin komple onların kimliğine ve şahsiyetine aşırı derecede tesir etmesine sebep olur.

İnsan dâhilindeki duyguların en yüksek ve pik derecede yetişmesi ve terbiye olunması elbette ki, o insanın kriter ve hususiyet bakımından dâhili ve zahiri cehitten olgunlaşmasına ve yaranışına sebep olur.

En basit bir numuneyi sizin dikkatinize ulaştırmak isterdim.

Her bir insan evladı doğduğunda aynı sesleri ve aynı tavırları nümayiş ettirir.

Lakin büyümeye başladığında ise bu insanların aynı günde ve aynı saate doğduğundan başka hiç bir görüntüsünde benzer cehitleri müşahide etmek olmuyor.

Yani benzerlik bakımından insanların mahsus oldukları bir tek benzer alamet onların aynı günde, aynı saatte, cinsiyetinden farklı olarak doğulduğu gün, saat ve ilk aylardaki kısa dönemli fiziki hareketleri, hem dâhili hem de harici görüntülerinin nümayişi hafızamızda kalıyor.

Fakat muhit tesirinden kaynaklanarak insanın terbiye olunması onun günden-güne, aydan-aya, hatta yıldan yıla daha çok farkların artmasına ve genellikle de çoğalmasını nümayiş ettirir.

Bu yetişkinlik dönemlerinde daha çok kabarık şekilde dikkate çarpar. İnsanların maneviyat duygusunun menfaat duygusundan az olması da tabi dâhili dünyasında olan arzu ve isteklerin pozitif ve negatif enerjinin az ve ya çok olması ile bağlıdır.

Pozitif enerji insan dâhilinize nasıl yol açıyor? Daha doğrusu nasıl iç dünyanıza dâhil oluyor?

Ama insan dediğimiz varlığın dâhili dünyası onun doğduğu günden bu yana ona ait olan tertemiz beden organlarından ibarettir?

Böyle olduğu halde negatif enerjinin men beyi acaba nerden başlıyor?

(Devamı Var)


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster