Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Giresun 1 kasım seçimi ne olur?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2015
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 19:54
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=22110


GİRESUN 1 KASIM SEÇİMİ NE OLUR?

Giresun 7 haziran 2015 genel seçim sonucunda AKP 141.000,CHP 58.000,MHP 48.000 oy almış ve MHP,7 haziran 2015 seçimlerinde 1 vekilliği az bir farkla koparmış,Dr.Orhan Erzurum’u meclise göndermişti.

Giresun 2011 genel seçim sonucuna göre,154.000 olan AKP oyları 7 haziran genel seçimlerinde 141.000’e gerilemiş,62.000 olan CHP oyu 7 haziran genel seçimlerinde 58.000’e gerilemiş,41.000 olan MHP oyu ise 7 haziran genel seçimlerinde 48.000’e yükselerek,Giresun 7 haziran 2015 genel seçim sonuçları AKP-2,CHP-1,MHP-1 şeklinde sonuçlanmıştır.

Üçüncü vekilliği MHP’ye kaptıran Giresun AKP örgütü için için fokurdamaya başladı.

Üçüncü dönem engeli sona eren Nurettin Canikli’nin Giresun AKP listesinin başına konmasından sonra,ikinci sıraya,tahminlerin aksine,Tayyip Erdoğan’a aşkını ilan eden Ethem Sancak’ın temsilcisi,BMC Genel Müdürü,Çanakçı’lı hemşerimiz Cemal Öztürk konuldu.

Üçüncü sıraya ise eski AKP il başkanı Av.Sabri Öztürk’ün  konulması Giresun AKP örgütünü altüst etmeye yetti.

Giresun AKP milletvekili listesinin 4.sırasına ise müzmin AKP milletvekili Bulancak’lı Adem Tatlı kaydırıldı.

Ortaya çıkan Giresun AKP listesi,birçok ünlü ismi geride bırakarak yapıldı.

Giresun CHP listesi ise,ikinci sıradaki Selahattin Karaahmetoğlu’nun tekrar aday olmayacağını ilan etmesi sonucunda,önseçim sonuçlarına göre ikinci sırada yer alması gereken Espiye temsilcisi İbrahim Akgün’e haksızlık yapılarak 3.sıradaki yerini korurken,4.sıradaki Bulancak temsilcisi ecz.Basri Gürsoy’un ustalıkla 2.sıraya çıkarılması hoşnutsuzlukla karşılandı.4.Sırada ise Av.Sevgi Utlu Güngör yer aldı.

Giresun MHP milletvekili listesi 1.sırasında ise Dr.Orhan Erzurum yerini korudu.

Bu tablo karşısında,Giresun milletvekillerinin partilere dağılımı AKP 2 milletvekili,CHP 1 milletvekili kesin gözüküyor.Bütün mücadele ise,dördüncü vekillik üzerine kurulmuş bulunuyor.

Dördüncü vekilliğin (rakamlara bakarak) AKP ve MHP arasında geçeceğini söyleyebiliriz.Bu nedenle AKP ile MHP arasında bıçak sırtı bir yarış sürdürülüyor.

CHP’nin,bu liste ile ikinci vekilliğe uzanması çok zor gözüküyor.Böyle bir ihtimal olsaydı zaten ikinci sıradaki Selahattin Karaahmetoğlu tekrar aday olarak sahnede yerini alırdı.

Giresun bölgemizde konuştuğumuz çoğu CHP seçmeni,ikinci vekilliği alması zor gözüken CHP’nin,MHP adayı meclise gitsin diye oy vereceğini belirtiyor.

Bu sonuçlara bakarak,çok büyük altüst oluşlar yaşanmazsa eğer,Giresun genel seçim sonuçlarının 2-1-1 şeklinde sonuçlanacağını düşünebiliriz.

Sonuç olarak söylemek gerekirse,2-1-1 şeklinde bir sonuç çıkma ihtimali ortadadır.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster