Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


GÖZÜMÜZÜ AÇTIĞIMIZDA....


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 17:56
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2188


SİZ NE TARAFTANSINIZ?

 

Ülke gündemi sürekli değişiyor ve dönüşüyor,

Ortalık toz duman.

Emperyalist işbirlikçisi AKP iktidarı Demokles’in kılıcı gibi ülke üzerinde kılıcını sallandırıyor,

Tetikçi, yandaş medyası zehir saçıyor.

İktidarın işbirlikçi aktörleri hergün medya üzerinden türban silahlarıyla bağırıp çağırıp duruyorlar.

Bütün bu tartışmalara karşı bütün herkese tek diyeceğim şey; "Siz hangi taraftansınız?"

Eski Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Orhan Özkaya "Türban Tartışmaları Özelleştirmelerin Üzerini Örtüyor" diyor.

“Sanki bize büyü yapıldı, uykuya yattık, transa sokulduk. Bu arada iki bin kilometre uzunluğundaki otoyolların da satışı aradan çıkartılıverdi”

‘Kamusal alan da neymiş!’ bastırmalarıyla oyalanırken ülkenin şah damarları sayılan otoyolları ve İstanbul’un kumbarası Boğaz Köprülerinin de 25 ya da 49 yıllığına elden çıkarılıp, 2011 yılında yine yandaşlara pazarlanma olasılığına seyirci kaldık. Bu arada satılacak otoyolla da belli oldu: Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Toprakkale-İskenderun Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu, Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu, Gaziantep-Urfa Otoyolu, İzmir Çevre Otoyolu, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu, Ankara Çevre Otoyolu gibi… Bir gün bölünmüş yollarda satılarak gündemi işgal edebilir.

İnsan düşünmeden edemiyor; acaba sırada DSİ mi var, diye! Çünkü barajlar da satış tahtasına kondu konacak; gün sayıyor, bir başka ‘ipte cambaz’ olayında gündemden kaçırılır mı?

Halkımızın bütün bunları takip edebilme olanağı kalmamış, sadece gündeme takılan olayların peşinden koşturuyor. İktidar, bu satışlardan elde edeceği gelirle daha çok seçim atlatabilir; bir de buna sıcak para olgusu eklenince Pirus zaferlerinin bitmesi olası değil. Zira  ülkenin kaynakları henüz bitecek gibi değil; her türlü kamusal üretim; sağlık, eğitim, yollar, köprüler, barajlar, hastaneler, okullar, limanlar, havaalanları, demiryolları, bankalar, Galataportlar, Haydarpaşaportlar, demir-çelik tesisleri, madenler, elektrik santralleri, elektrik dağıtım kurumları, HES’ler, fabrikalar, kıyılar, ormanlar, 2B alanları, sular, dereler, akarsular, tarih, müzeler, belediye hizmetleri, sit alanları, ören yerleri ve denizlerin parsellenerek balıkçılık adına yerli ve yabancılara ‘deniz çiftliği’ olarak satılması gibi, akla hayale gelmeyecek alanlar ticarileştirilerek satılabilir.

Bütün bunlar olup biterken acaba siz hangi taraftansınız?

Sermayeden yana mısınız?

Emekten yana mısınız?

Uygulanan iktidar baskısıyla herşey aynılaşıyor.

Aykırı ve eleştirel yazı yazanlar tırpanlanıyor,

İktidarın yağma ve talan politikalarına karşı kararlar veren hakimler ve savcılar tasfiye ediliyor,

Başörtüsü, türban, ulema, cennet, cehennem, falan, filan,...

Kenya kurucu Devlet Başkanı Kenyatta'nın sömürgecilere atfen tarihe malolan sözlerine gelip dayanıveriyoruz gene.

"Beyazlar ülkemize geldiklerinde ellerinde incil, bizim ise topraklarımız vardı. Beyazlar bize gözlerimizi kapatarak dua etmemizi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde incil vardı ve topraklarımız beyazların eline geçmişti"

Emperyalist işbirlikçisi AKP iktidarı bize gözlerimizi kapatarak dua etmeyi öğretiyor ve bir yandan topraklarımızı, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizi/madenlerimizi, cennet gibi koylarımızı, vadilerimizi, yaşam kaynağı sularımızı,... emperyalistlere peşkeş çekiyorlar.

Gözlerimizi açtığımızda elimizde hiç bir şeyimiz kalmayacak!

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster