Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


TÜRGEV şimdi de EDEP'e el attı!


Açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak İstanbul'da EDEP Merkezi kurdu.
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2015
Geçerli Tarih: 06 Mayıs 2024, 00:17
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21845


TÜRGEV şimdi de EDEP’e el attı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak İstanbul’da EDEP Merkezi kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak İstanbul’da EDEP Merkezi kurdu, merkez edepli davranma eğitimi verecek. Sloganı “Edeple gelen, lutüfla gider” olan merkez TÜRGEV çatısı altında kuruldu. EDEP’in açılımı “Eğitime Destek Programı Merkezi”. Web sitesine göre “Zülcenaheyn İslam alimleri yetiştirme”yi hedefleyen EDEP Merkezi “klasik ve modern ilimleri kapsayan, ilim ve irfanı birleştiren eğitim programları” sunacak.

Merkezin sitesinde “modern akademik eğitimin yeterli olmadığının altı çizilerek EDEP’lilere “Doğu ve Batı ilimlerine vakıf küresel bir alim olma” hedefi çiziliyor. Sadece kadınlara yönelik eğitim veren merkezde edepli davranma eğitimi veriliyor. Bu kapsamda “ Edep ve Takva eğitimi” programı oluşturulmuş. Programda genç kızlara “ahlak ve adab-ı muaşeret” dersleri verilmesi öngörülüyor. Edep programı kapsamında verilecek diğer derslerse “Sahabe hayatı, Tabakat-Teracim, Tezkiye, tasavvuf ve sosyal sorumluluk projeleri” olarak yer alıyor.

EDEP’Lİ KIZLARA EDEP YURDU

Tüm bunların yanı sıra vakfın 5 yıllık onur programına katılan “alime adaylarına” yurtdışında Arapça eğitimiyle birlikte İslami ilimler ve sosyal bilimler dersleri, seçmeli farsça, Osmanlıca ve İngilizce kursları verilmesi öngörülüyor. Onur programı vakfın sitesinde “geleceğin âlimeleri olacak hanım öğrencilere yönelik yapılan ilk akademik proje” olarak tanıtılıyor. Vakfın kurslarına devam zorunluluğu bulunuyor. Onur programını başarıyla bitiren “alime adayları”, “üst düzey seminerlerin düzenlendiği” “ihtisas programı”na geçebiliyor. Bu programlardan herhangi birine girebilmek için yapılacak mülakattan geçmek şart. EDEP’li kızlar merkezin karşısındaki Edep Yurdu’nda kalıyor.

EDEP Merkezi TÜRGEV’in yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine de edep, ahlak, islami ve sosyal ilimler eğitimi veriyor. Vakfın yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızı Esra Albayrak’ın yanı sıra eltisi Şule Albayrak da bulunuyor.

MİSAFİR AĞIRLAMA PROGRAMI

EDEP’li kızlar tüm bu derslerin yanı sıra “Misafir ağırlama etkinliği” adı altında faaliyetlerde de bulunuyor. Bu programa göre her hafta 5 öğrenci o hafta merkeze gelecek bir misafiri ağırlamakla görevlendiriliyor. Öğrenciler misafir ağırlamayı burada öğreniyor. Merkezin sitesinde bu etkinlik “Derslerinde üstün başarılara sahip olan öğrencilerimiz tam bir görev şuuruyla mutfakta da üstün başarılara imza attı. Hatta bazıları birkaç gün önceden bir laborant edasıyla mutfağa girdi, deneme çalışmaları yaptı ve sunumunu yapacağı ikramları önceden test ettirdi. Etkinlik gününde her bir grup misafirleri için özel hediyeler hazırladı ve hizmette kusur etmedi” cümleleriyle anlatılıyor.

Sümeyra Tansel – Taraf


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster