Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


TCG NUSRET Mayın Gemisi Giresun'da


Açıklama: TCG Nusret Mayın Gemisi Komutanı Dnz.Yzb. Burak Kandaş Aksu'yu makamında ziyaret etti
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2015
Geçerli Tarih: 05 Mayıs 2024, 07:24
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21517


TCG NUSRET MAYIN GEMİSİ GİRESUN’DA

TCG Nusret Mayın Gemisi Komutanı Dnz.Yzb. Burak Kandaş Aksu’yu makamında ziyaret etti.

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin simgelerinden TCG Nusret Mayın Gemisi Giresun Limanı’na geldi. Gemi Komutanı Dnz.Yzb. Burak Kandaş ve beraberindeki subaylarla Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti.

TCG Nusret Komutanı Kandaş, gemi ve ziyaretleri hakkında Başkan Aksu’ya bilgi verdi. Yüzbaşı Burak Kandaş, TCG Nusret Mayın gemisinin 2011 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından aslının bire bir aynısı şeklinde yapıldığını belirterek; “ Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı emrine verilen TCG Nusret Gemisi aynı zamanda küçük bir Çanakkale müzesi şeklinde donatılmış durumda. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle gemimizle ülkemizdeki liman kentlerini ziyaret ediyoruz. Karadeniz seferi için 11 Haziran’da Çanakkale’den yola çıktık. 24 Haziran günü Giresun’dan ayrılıp Trabzon’a gideceğiz. 28 Haziran’da tekrar Giresun Limanı’nda olacağız. Vatandaşlarımıza Gemimizde Çanakkale Zaferi’nin sunumunu yapıyoruz. İsteyen vatandaşlarımız TCG Nusret Gemimizi ziyaret edebiliyor” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun ile Çanakkale’nin Büyük Zaferin 100. Yılında Kardeş Kent olduğunu hatırlatarak; “ Tarihimizi gelecek kuşaklara doğru bir şekilde anlatmalıyız. Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş destanıdır. Bu büyük mücadeleye 2 gönüllü alayla katılan Giresunluların torunları olarak üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız. Bu vatanın nasıl kurtarıldığını, Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu çok iyi anlamalıyız ve anlatmalıyız. TCG Nusret Gemisini Giresunlu Hemşerilerimin ziyaret etmesini istiyorum “ şeklinde konuştu.

Giresun H.Postası


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster