Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Havai fişek rezaleti son bulsun


Açıklama: Neredeyse her gün ramazan kutlaması, düğün, nişan, eğlence diye havai fişek atmak nedir?
Kategori: Çevre
Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 14:20
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21516


HAVAİ FİŞEK REZALETİ SON BULSUN

Hadi bayramda seyranda yılda bir iki kez havai fişek gösterisine eyvallah dedik; neredeyse her gün ramazan kutlaması, düğün, nişan, eğlence diye havai fişek atmak nedir?

Gece yarısı dakikalarca terör esiyor kentte.. İnsanlar rahatsız oluyor, küçük çocuklar korkuyor.. Hele hayvanlar.. Hele kuşlar.. Çevreye, atmosfere zararı ise korkunç. Bu ne aptalca, ne görgüsüzce bir şey.. Ve çevre suçu.

Üstelik bunu ençok yapan belediyeler ve kamu..

Bakın havai fişeklerin zararına:

”Havai fişekler potasyum, nitnat, potasyum klorat, potasyum perklorat, mangal kömürü, sülfür, sodyum okzalat, aliminyüm, demir tozları vb. gibi kimyasallar içerir. Havai fişek kullanımıyla çevre kirliliğine yol açan sülfür dioksit, karbondioksit, karbonmonoksit, asılı partiküller gibi maddeler serbest kalır. Bu maddeler ise, ciddî sağlık riskleri ortaya çıkarmaktadır. Havai fişek partikülleri ve içerdikleri elementleriyle organik bileşikler insan sağlığı için önemli tehditler oluşturmaktadır. Bununla birlikite renkli havai fişeklerin kullanılması güçlü ve zararlı oksitlenme ajanı olan ozonu yer seviyesinde getirebilir. Bu ise insan sağlığını yüksek risk altına sokacaktır.”

Haber : Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu - Viratrabzon


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster