Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kütahya'dan Tirebolu'ya HES acısı düştü


Açıklama: HES göçükte toprak altında kalan ve acı haber gelen İşçi Ensar Akay'ın aslen Giresun'un Tirebolu ilçesi Sekü Köyü Nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2015
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 12:51
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21250


KÜTAHYA’DAN TİREBOLU’YA KÖTÜ HABER

Kütahya’nın Domaniç ilçesi Karaköy’de Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatındaki tünelde meydana gelen göçükte toprak altında kalan ve acı haber gelen İşçi Ensar Akay’ın aslen Giresun’un Tirebolu ilçesi Sekü Köyü Nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Tünelde güçlendirme çalışma sonrası AFAD, UMKE, AKUT ve Garp Linyitleri İşletmesi Tahliye ekipleri, sabah saatlerinde 33 yaşındaki Ensar Akay’ın cansız bedenine 33 saat sonra ulaştı. Domaniç Devlet Hastanesine kaldırılan Akay’ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından naaşı ailesine teslim edildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan iş makinası operatörü Ensar Akay’ın cenazesinin memleketi Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı Sekü köyünde defnedileceği bildirildi.

Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen göçükte 25 yaşındaki Resul Demir, çökme anında kendi çabaları ile kurtulmuş, arkadaşı 33 yaşındaki Ensar Akay ise göçük altında kalmıştı.

Göçük olayı ilgili soruşturma devam ediyor.

gurbetçigiresun


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster