Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Giresun seçimi ne olur?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2015
Geçerli Tarih: 04 Mayıs 2024, 21:09
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=21208


GİRESUN SEÇİMİ NE OLUR?

Giresun 2011 genel seçim sonucunda AKP 154.338,CHP 61.471,MHP 31.012 oy almış ve MHP,30 mart yerel seçimlerinde oyunu 41.000’e çıkarmayı başarmıştı.

Bu sonuçlara bakarak,Giresun genel seçim sonuçlarının 2-1-1 şeklinde sonuçlanacağını düşünebiliriz.

Ancak,

AKP’nin ortaya koyduğu milletvekili kesin listesinin,Giresun kamuoyunda hoşnutsuzluk yarattığı bilinen bir gerçektir.

Özellikle tünelin öbür tarafından bir temsilciye yer verilmeyişi kötümser bir hava esmesine neden oldu ve herkesin keyfi kaçtı.

Giresun AKP kesin listesinde yer alan isimler durumu toparlamak için çırpınıyorlar.

Buna rağmen,AKP seçmeninin genelde R.T.Erdoğan üzerinden bu partiye oy verdiği düşünülecek olursa,genel siyasetin Giresun AKP seçmeni üzerinde etkisine göre bir sonuç çıkacaktır.

CHP Giresun’da 2 milletvekilliğine uzanma şansı son derece olgunlaşmışken,milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun önseçimde 2.sırada çıkması,1.sırayı Bülent Bektaşoğlu’na kaptırması keyfini kaçırmışa benziyor.Pek öne çıkartılmasa da,Bektaşoğlu ile Karaahmetoğlu ekip çalışması yürütemiyor,herkes kafasına göre bir yol izliyor görüntüsü veriliyor.

Bu şekilde gidilirse CHP’nin 1 vekillikle yetineceğini söylemek abes olmaz,oysa 2 vekillik için CHP’nin 85 bin oy alması gerekir ve en azından,AKP’nin tünelin öbür tarafından bir temsilciye yer verilmeyişi değerlendirilerek bu kesimler kucaklanabilirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu ekonomik vaatlerin köylere ve mezralara ulaştırılarak CHP oylarının artırılması sağlanabilirdi ancak böylesi kopuk ve isteksiz bir çalışmayla nasıl bir sonuç alınacağı ortada.

Sonuç olarak söylemek gerekirse,2-1-1 şeklinde bir sonuç çıkma ihtimali ortadadır.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster