Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 17:56
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=2119


   31 Ekim'de Trabzon Kardoğa Çevre Derneği HES'lere karşı mücadele edenlere teşekkür plaketi veriyor ve Giresun'u temsilen Keşap Karabulduk Büyükdere Hes'in iptali davasını sağlayan Arnavut köyünün cesur muhtarı Emrullah Alaşalvar ile bu bizce çok önemli törene Giresun'u temsilen katılıyoruz.

   3 Kasımda Yağlıdere'de "HES'LERİN ZARARLARI" konulu bir panel düzenliyoruz.Hani şu Başbakanın dümenden pilot bölge ilan ettiği bir yer olan Yağlıdere'de HES'lere karşı mücadele fitilini ateşlemekte kararlıyız.

   Ve bu amaçla Giresun karasal yayın yapan yerel televizyonu Tempo televizyonunda 2 kasım akşamı ana haber bülteni arasında Giresun DEKAP olarak bu paneli duyurmak amacıyla 15 dakikalık bir konuşma yapacağız.

   29 Ekim sabahı ülkemizin önemli çevre profesörlerinden Prof.Dr.Sıtkı Tanay Uyar Giresun'daydı.Önce uçakla Trabzon'a gelen hocamız oradan karayoluyla Giresun'a hareket etti ve Görele'den geçerken beni de alarak birlikte devam ettik.Hocama Görele'nin meşhur kesme pastasından ikram ettim.Hocamıza refakat etmekten son derece mutlu oldum ve Giresun'da bize Giresun DEKAP Dönem Başkanı Orhan Kara ve Hukuk Sorumlumuz Osman Baykal'da dahil oldular.

   13 Kasım tarihinde Ardanuç'ta Derelerin Kardeşliği Platformu yürütme toplantısı yapılacak ve o toplantıya Giresun'u temsilen bizlerde katılacağız.

   Bölgemizde izinsiz olarak sürmekte olan HES projelerine karşı Giresun C.Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz.

   Ve 15 kasım'da HES'lere tepki çekmek amacıyla İstanbul'dan yola çıkan çevre aktivisti gençlerimizi Giresun girişinde karşılayacağız,onları o akşam misafir edeceğiz ve ertesi gün Hopa'ya kadar sürecek yolculuklarına uğurlayacağız.

   27.10.2010 çarşamba günü Yağlıdere HES firmasında çalışan Fatsa'lı Salim Çakır ustanın ihmal ve tedbirsizlik sonucu ölümü bizleri çok sarstı derken Oktay Ekşi'nin HES'leri kınayan bir köşe yazısı yazması sonucu Hürriyet gazetesinden istifa etmesi karşısında daha fazla sarsıldık.

   Hani şu yetmez ama evet diyenlerin demokrat Başbakanı Ekşi'yi istifaya zorlamış,ne gam!

   Acı olsun,tatlı olsun bu gelişmeler HES'lere karşı mücadelemizin doğruluğunu ispat etmiyor mu?

   GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK

   HES'LERE HAYIR


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster