Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Zafer Çağlayan İngiltere'ye yerleşiyor


Açıklama: Çağlayan'ın mallarını satıp İngiltere'ye yerleşeceği iddiaları başkent kulislerini karıştırdı
Kategori: Polemik
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 01:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21109


Zafer Çağlayan İngiltere’ye yerleşiyor

Adı yolsuzluk skandalına karışan Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın mallarını satıp İngiltere'ye yerleşeceği iddiaları başkent kulislerini karıştırdı.

Bakanlığı döneminde İranlı işadamı Rıza Sarraf’tan 700 bin liralık kol saati almakla suçlanan eski Bakan Zafer Çağlayan’ın seçimlerden hemen önce yurtdışına yerleşeceği öne sürüldü. Ankara kulislerinde Çağlayan’ın malını mülkünü satışa çıkardığı ve önemli bir bölümünü sattığı iddiaları da yayıldı.

Eski Bakan’ın TBMM’de kurulan soruşturma komisyonu tarafından Yüce Divan’a sevki uygun bulunmamıştı.Uzun süredir içine kapanan, ortalıkta gözükmeyen Çağlayan’ın, Eskişehir yolunda Tepe Prime’da bir ofiste çalışmalarını yürüttüğü biliniyordu. Çağlayan’ın Ankara’da fabrikası, inşaat malzemeleri satan işyerleri, fast food zincirlerinde ortaklığı bulunduğu; İstanbul ve Ankara’da çok sayıda gayrimenkulleri olduğu biliniyor.

Çağlayan ne diyor?

Zafer Çağlayan ise bir milletvekili aracılığıyla SÖZCÜ‘nün sorusuna şu karşılığı verdi: “Benim mallarımı sattığım ve 6 Haziran itibariyle İngiltere’ye yerleşeceğim yolunda Twitter’da da bazı iddialar gündeme getirildi. Bunun da Twitter aracılığı ile giderek yayıldığını sanıyorum. Ancak ben mallarımı satmadım. Yurtdışına yerleşmeyi de düşünmüyorum. Bu iddialar nereden çıktı, anlamış değilim”

Saygı Öztürk -Sözcü


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster