Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


AKP'nin Görele hazımsızlığı


Açıklama: Her halükarda Görele,Giresun için "dış kapının dış mandalıdır"
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2015
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 08:43
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20955


GİRESUN AKP'NİN GÖRELE HAZIMSIZLIĞI!

Görele için öteden beri Giresun'da "Tünelin öbür ucu" olduğu söylenir.. Ayrıca,"Giresun'un Doğu Yakası"da denir.

Her halükarda Görele,Giresun için "dış kapının dış mandalıdır"

AKP 12-13 yıldır iktidarda olduğu halde Görele, devlet yardımı alan ilçeler arasında en yoksun olanıdır.

Peki,Görele neden bu haldedir? Görele öteden beri, "Kültür ve sanatın başkenti"dir.. Bünyesinden bir çok ünlü siyasetçi, ilim, bilim adamı, sanatçı vs.. çıkarmış olduğu halde, AKP döneminde Görele siyasi anlamda adeta "silinmek" istenmiştir..

 Nasıl mı?

1- CUMHUR MELİKOĞLU: İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken Giresun'da "devlet malına sahip çıkan" tek bürokrattır. AKP'lidir. Görevde olduğu dönemde ilçeler ve köyler arasında zerre kadar ayrım yapmadan hakkaniyetle, adaletli görev dağılımı yapmıştır.

Cumhur Melikoğlu hakkında Gazeteci Selami Çelebi, 29 Haziran 2011 tarihinde "giresunaktüel.com" isimli internet haber sitesinde şunları yazmıştı:

"Cumhur Melikoğlu, Ak partinin üçlü triosuna yenik düştü ve geçici görev uydurmasıyla, etkin olduğu görevinden şimdilik uzaklaştırıldı.

Bu ittifakın içinde Canikli, Geldi ve Tatlı’nın etkin olduğu basında yer aldı.

Tabi bu ittifaka Vali Şahin’de destek verince Canikli’ye yol göründü.

Melikoğlu,Giresun da görev yaptığı sürece hem partisinin kurallarına harfiyen riayet etmiş, ilin sorumluluk alanında bulunan her yöresine hizmet götürmüş, bir bürokrat..Bence üzerine düşen her görevi ve sorumluluğu yerine getirdiği için, partisi içinde kendisini hazmedemeyenler tarafında egale edilmiştir.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu'nun geçici görevle Çanakkkale Valiliği emrine gönderilmesi benim kanaatimce rütbe tenzilidir. Bir kulak çekmedir.

Ardından Vali Şahin’in, Mehmet Emür'ü Melikoğlunun yerine anında görevlendirmesi de tesadüf değildir, kurulmuş düzeneğin devamıdır."

"Canikli,Geldi ve Tatlı" isimlerini unutmayın..

2- AYŞE MELİKOĞLU: 2011 Genel Seçimlerinde AKP'den milletvekili olduğunu açıkladı. Ayşe Melikoğlu'nun milletvekili olarak adaylığını açıklaması, Görele ve Giresun'da AKP'li seçmenler arasında memnunlukla karşılanırken, Giresun AKP yöneticileri sıcak bakmadı..Ayşe Melikoğlu'nun milletvekili adaylığına iddiaya göre Canikli, Geldi ve Tatlı karşı çıktı..

3- ŞENGÜL ŞAHİN: Ayşe Melikoğlu gibi Şengül Şahin'de 2011 genel seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı oldu.. Listeye 4.sıradan girdi. Aldığı yüksek oy ile Giresun AKP yöneticilerini bile şaşırttı. En yakın rakibi CHP adayına 5000 oy fark attı. Ancak kazanamadı. Şengül Şahin uzun süre siyasetten uzak ve sessiz kaldı. Daha sonra İl Özel idaresi Meclis Daimi Encümenliğine getirildi. Ancak kısa bir süre sonra bu görevinden de alındı.

4- ERTUĞRUL MELİKOĞLU: Görele'nin AKP'li Belediye Başkanı.. 2 dönem Görele'de Belediye Başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Başbakanlığı döneminde, "aracısız" görüşenler arasında olmasıyla dikkat çekiyordu. Ancak, Cumhur Melikoğlu'nun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden alınması akabinde Ayşe Melikoğlu'nun milletvekili olmasının engellenmesi, Ertuğrul Melikoğlu'nun 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday olmasının istenmediğine işaret olarak nitelendirildi. Her türlü engeli geçen Ertuğrul Melikoğlu'nun Giresun AKP'yi ve milletvekillerini geçemediği ileri sürüldü.

Burada da karşımıza çıkan isimlerin, Canikli, Geldi ve Tatlı oldukları iddia edildi.

 5- MUSTAFA DEMİRCİ: AKP kurucularından olan Mustafa Demirci ilk vekillik adaylığını 2007 yılında açıkladı. 4.sıradan listeye girdi ancak kazanamadı.

Her seçim döneminde milletvekilliği adaylığına umutla bakan ancak Giresun AKP'den olumlu işaret alamayınca aday olmayan Demirci, 2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Demirci'nin adaylığını açıklaması Görele'de olduğu kadar Giresun'da da geniş çevreler arasında heyecan yarattı.. Mustafa Demirci'nin 2.sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, Demirci açıklanan listede yer alamadı. Gerek Görele gerekse Giresun'daki Demirci sevenleri arasında büyük hayal kırklığı yaşandı.

ORTAK YANLARI,"GÖRELELİ" OLMALARI

Yukarıda sayılan siyasi isimlerin tek ortak yanları, "Göreleli" olmalarıdır. Buradan çıkan sonuç, "Görele'lilerin "Giresun siyaseti" içinde yer alıyor olmasının istenmemesidir.."

TBMM'de Giresun'u temsil edecek olan ismin Göreleli olması, Giresun'da siyaset yapan bazı isimleri iddiaya göre rahatsız etmektedir. Göreleli siyasetçiler üzerinde adeta kıyıma geçen bu siyasi mekanizma Giresun AKP içindedir. İşin ilginç yanı ise, gerek Görele'de gerekse Giresun'da siyaset yapanların bu kıyıma sessiz kalmalarıdır.

GÖRELE İLÇE TEŞKİLATI VE SİYASET YAPANLARIN DUYARSIZLIĞI "SAHİPSİZ KALAN BAŞLAR YENDİ!"

 

AKP Giresun siyaseti içinde Cumhur Melikoğlu ile başlayan "Göreleli istemezük" hareketi, Ayşe Melikoğlu, Şengül Şahin, Ertuğrul Melikoğlu ile devam etti ve en etkili isim Mustafa Demirci'ye geldi dayandı. Demirci'de, Giresun'da "Göreleli siyasetçileri" öğüten mekanizmanın kurbanı oldu. Demirci önce işinden edildi sonra da siyasi isminin üzeri çizildi.

Bütün bunlar acı bir gerçeği ortaya çıkardı, gözler önüne serdi.

Siyaset acımasız vahşi yüzünü gösterir ve Cumhur Melikoğlu'nun başını yerken arkasında duran olmadı. Ne Giresun'da nede Görele'de AKP'li siyasetçiler ve Parti İlçe Teşkilatı Cumhur Melikoğlu'na sahip çıkmadı ve arkasında durmadı. Aynı oyun Ayşe Melikoğlu'nun milletvekili adaylığı sürecinde devam etti. Şengül Şahin'in gösterdiği başarıya rağmen milletvekili olamaması ve İl Genel Meclisi Daimi Encümenliğinden alınması ile sahipsizlik doruğa çıktı.

Herkes Mustafa Demirci'nin milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakarken Demirci'nin listeye dahi alınmaması, "siyasi sahipsizliğin" en acı göstergesi oldu. AKP Görele İlçe Teşkilatının her dönemde isimlerin arkasında durmaması ve sahip çıkmaması, "Bu nasıl Teşkilatçılık?" sorusunu akıllara getirdi.

Özetlersek, AKP Giresun tarafından siyaset sahnesinden tek tek silinen Görele siyasetçileri ile Görele, mahkum edildiği "Tünelin öbür ucunda" kaderine terk edildi. Taki, etkili ve Görele'yi yüreği ile seven ve Giresun'a asla biat etmeyen bir ismin Görele İlçe Teşkilatında göreve gelene kadar..

Şu durumda AKP içinde bu biraz zor görülüyor..

İnsan kendisini,"yüzümüzü acaba başka partilere mi dönsek" demekten kendisini alamıyor.

NOT: Bu yazıda ironi yapılmıştır.

Haber : Ali Kaya Haber


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster