Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Facebook boşanması


Açıklama: Facebook hesabının ilişki hanesini "bekâr" olarak değiştirmesini boşanma talebi olarak kabul etti
Kategori: Dünya
Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:40
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20932


Facebook boşanması

New York mahkemesi,kocasına ulaşamayan kadının Facebook hesabının ilişki hanesini ‘bekâr’ olarak değiştirmesini boşanma talebi olarak kabul etti.

Ülkemizde sosyal medya ağlarına ulaşmaya çalışaduralım, dünya Facebook başta olmak üzere sosyal medya mecralarındaki hareketleri belge kabul etmeye başladı. Buna son ve en ilginç örnek New York’ta yaşandı. New York mahkemesi kocasına ulaşamayan kadının, Facebook’taki ilişki hanesini ‘bekâr’ olarak değiştirmesini ‘Boşanma talebine belge’ niteliğinde kabul ederek davayı başlattı. CNN Uluslararası’nda yayımlanan habere göre, 2009 yılında evlendiği kocasıyla sadece telefonla konuşabilen ve tüm çalışmalarına karşın kocasının sabit adresine ulaşamayan 26 yaşındaki Gana asıllı Ellanora Baidoo, kocasına Facebook üzerinden boşanma talebini bildirmesi ve buradaki ilişki hanesinde ‘Bekâr’ seçeneğini işaretlemesiyle boşanma davasını başlattı.

New York Yüksek Mahkemesi hâkimi Matthew Cooper, Baidoo’nun 6 yıllık kocası Victor Sena Blood- Dzraku’ya telefonla ulaşıp boşanma kâğıtlarını imzalatmayı teklif ettiğini, cevap alamayınca kocasının sabit adresine ulaşmak için dedektif tuttuğunu fakat boşanmaya yanaşmayan kocasına belgeleri bir türlü ulaştıramamasını belgelemesi üzerine Facebook hareketlerini boşanma talebi olarak kabul etti. Mahkeme, Baidoo’nun Facebook üzerinden 3 hafta boyunca haftada bir kere kocasına ‘boşanma’ talebini ilettiği takdirde ‘boşandıklarına’ hükmedeceğini açıkladı. Baidoo’nun avukatı Andrew Spinnel “Bu yeni nesil hukuk uygulamasıdır ve gereklidir” açıklaması yaptı.

cumhuriyet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster