Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


CHP Giresun'da ne yapmalı?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2015
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 17:19
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20907


CHP GİRESUN'DA NE YAPMALI

Önseçim bitti. Üyelerin oyları ile yapılan sıralama Genel Merkez tarafından Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi. YSK’nın açıklamış olduğu seçim takvimi işliyor. 7 Haziran’da hayati önem taşıyan bir seçim var.

Ya “Yeni Türkiye” söyleminin arkasına saklanan federal yapılı bir ülke olacağız ya da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağız.

1923 felsefesinde altıok var. Temelinde ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık var… AKP’nin dillendirdiği “Yeni Türkiye” ve “Hedef 2023” söylemlerinin emelinde ise; ‘yeni Osmanlıcılık’, küresel bağımlılık ve özerk bölgelere dayalı, başkanlık (tek adamlık)sistemi ile yönetilecek bir sistem hedeflenmektedir!

Zaten “eşbaşkan” olarak övündükleri BOP’ un amacı da budur. Anayasa aykırı olarak Cumhurbaşkanının meydanlarda dile getirdiği “en az 400 vekil istiyorum” sözlerinin arkasında da bu planı gerçekleştirmek amacı var.

Ne demişlerdi? “Demokrasi amaç için araçtır.”

Ön seçim sonrasında Giresun CHP’de ne yazık ki bir türlü birlik ve beraberlik sağlanmış görünmüyor. Ve bugüne kadar da organize olmuş bir görüntü de verilemiyor!

Açıklanan AKP listesine bakıldığında, iki vekil çıkarmanın olanaklı olması varken bu dağınık görüntü ve tartışmalar kendi ayağımıza kurşun sıkmaktır.

Kişisel ikballer için bunu yapmaya lüksümüz yok!

Mevcut vekil, ön seçimde 2. olması sonucunda yazılı medyayı ve sosyal medyayı gerek kendisi, gerekse destekçileri ile eleştirel kullanması doğru değildir.

Bu durum ‘acaba çalışmayacak mı’ kaygısı yaratmaktadır! Ya da ‘çalışıyor-muş gibi mi yapacak’ kaygısı yaratmaktadır.

Aynı kaygı başka makam sahibi isimler içinde geçerlidir…

İl Başkanı, Belediye Başkanı ve dört adayın katılımı ile yapılan yemek, eleştiri ve özeleştiriler yapılır ve mevcut sorunlar aşılır umudu yaratmıştı.

Gelen bilgilere göre dağ fare doğurmuş!

“Ben” anlayışı öne çıkmış…

Bu durumda il başkanına hatta merkez ilçe başkanına ciddi bir sorumluluk düşmektedir. Mevcut durumu düzeltecek onlardır.

Özellikle de il başkanıdır.

O makamda genel başkanı temsil etmektedir.

Ön seçimde başka bir isme destek vermiş olabilir. Ama üyelerin sıralamasına saygı göstermek ve CHP’nin başarısı için var gücü ile çalışmak durumundadır.

Sağlıklı bir seçim organizasyonu yapmak görevidir.

Hem de her CHP’linin il başkanı olduğu bilinci ile…

Daha öncede dile getirdiğim gibi ‘takım oyunu’ oynatmayı başarabilmelidir. Seçim sürecini kişisel hesaplara göre değil, partinin en başarılı nasıl olacağı stratejisi üzerine kurgulamalıdır.

Başta merkez ilçe olmak üzere diğer ilçe başkanları da bu takım oyununa destek vermelidir.

Tüm adaylar, hatta aday adayları da…

 Belediye Başkanı da yardımcı olmalıdır.

Partili önemli isimlerde…

Aksi halde bu sürecin vebali, seçim sürecini yönetmek durumunda olup da görevini yap(a)mayanların omuzlarına yük olarak kalacaktır.

Un var, yağ var, şeker var…Helva yapmak görev ve sorumluluğumuz da var!

Bunun için de il başkanının en kısa zamanda tüm bu isimlerle adına “barış, birlik ve dayanışma” toplantısı denilebilecek bir toplantı yapması doğru bir karar olacaktır.

Sağlıklı şekilde eleştiriler ve öz eleştiriler yapılır.

En güçlü komite kurulur ve takım olarak sahaya çıkılır.

Rakibin zayıf olması takım oyunu ile zafere ulaşmak için avantajımızdır.

Bunu yapabilmeliyiz…

Giresun için… CHP için ve ülkemiz için…


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster