Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Bilmek,tanımak ve anlamak


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 22 Mart 2015
Geçerli Tarih: 24 Nisan 2024, 02:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20778


BİLMEK,TANIMAK VE ANLAMAK

Ne yazarsan yaz anlamayan veya anlamak istemeyenler,olup bitenlerden habersizdir. Herşeye rağmen,yinede yazmadan edemiyor insan.

Ben yazıp dile getirmesem,başımdan gelip geçenlerden Allah (cc) celâlihundan başka kimin haberi olacak. İnsan hayatının anbean değişdiği gözönüne alındığında,yarınların neye gebe olcağı ve başımıza nelerin geleceğini bilemiyor, fikir beyan edemiyoruz.

Bizleri yaratan Allah'tan dileğimiz,hiç birimizi korkulacak dertlerle hesaba çekmesin.

Biz insan oğulları bugün var yarın yok olacağımız,hepimiz tarafından çok iyi bilinmektedir. Her canlı gibi hepimiz günün birinde,muhakkak bu ölümü tadacağız. İnsan oğlu vade gelmeden önce,Allah'ın rızasını kazanması, haramdan kaçınması ve ahiret için ECİR işlemesi gerekmektedir.

Sağlığımız yerindeyken çok iyi düşünmeli ve koskoca bir ağacı küçücük karıncaların kemirip kuruttuğunu hatırdan çıkarmamalıyız. Hiç birimiz bugünkü gençlik ve sağlığımıza güvenenek böbürlenmememiz,hoşumuza gitmeyen hareketleri küçümsememeliyiz. Genç ve sapa sağlam bir insan,hiç beklenilmeyen bir anda kansere yakalanabiliyor.

Erken teşhis çok önemli,bazıları tam sağlığına kavuşurken bazılarında ömrü bir süreliğine uzatılabiliniyor.

Hastanın çabası ve Sağlık personelinin gayretlerinin yanında ilk ve son karar cenabı Allah'ın. Hiç bir kimse izafi bir düşünceyle Allah'ın bilgisi dışında birşeylerin geliştiğini düşünmesin.

Allah bizi,bizden binkat daha iyi bildiğini hatırdan çıkarmamalıyız. Hiç bir zaman yalnız olmadığımızı Allah'ın her zaman bizimle birlikte olduğunu unutmamalıyız.

Derdi verende alanda Allah olduğuna göre halimize şükredip yüce Allah'tan derdimize şifa dileyeceğiz.

Apansız yakalandığım Kanser illetinden beni kurtarmaya çalışan,Urban hastanesi doktorlarından Dr. Mener'e sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sonuyorum. Güler yüzlü hemşire Beate'ye, Helga, Nina, Anna, Christian, Öğrenci: Martin Herzke'ye de teşekkür ediyorum.

Son 2 gündür rutin kontrollerim için evimize gelen ve sürecin uzaması halinde gerekli olan kontrollerimi evdede takip edecek olan hemşire Ute'ye ve acil bakım servis sahibi: Ersoy Yeşilyurt'a teşekkür ediyorum.

Bununla beraber, her gittiğimde,yoğun bir çaba gösteren Urbanhastanesi Acil servisteki Doktor Wächtler Assistenzarzt'e ve hemşire Suzane'yede ayrıca teşekkür ediyorum.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster