Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Özbay,Toros Üniversitesinde


Açıklama: Annelik Ömür Boyu kitabının yazarı Hatice Özbay,Toros Kolejinde düzenlenen imza ve söyleşi gününe katıldı
Kategori: Kültür-Sanat-Edebiyat
Eklenme Tarihi: 12 Mart 2015
Geçerli Tarih: 23 Nisan 2024, 13:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20697


Özbay,Toros Üniversitesi’nde

Annelik Ömür Boyu kitabının yazarı Hatice Özbay,Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Toros Koleji’nde düzenlenen imza ve söyleşi gününe katıldı.

Toros Fen ve Anadolu Liseleri Faruk Güven Salonu’nda Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen imza ve söyleşi gününde konuşan Yazar Hatice Özbay lise öğrencilerine Aysel Gürel, Aylin Kotil, Leman Sam, Aşkın Nur Yengi gibi başarılı kadınların hikayelerini anlattı. Söyleşiyi “İstersen Başarabilirsin”  başlığı altında toplayan Mersinli Gazeteci Yazar Özbay, “Başarabilen kadınlarla yola çıktım. Onların hikâyelerini dinleyerek, onlarla röportajlar yaparak yola çıktım” dedi.

Kadının toplumumuzda artan rolüne vurgu yapan yazar, Türkiye’nin büyüyüp gelişmesi için kadının eğitilmesi gerektiğine inanıyorum. Eğitilen kadın toplumları başarıya taşıyacaktır. Benim için kadın; var olan ve var edendir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay Mersin’de hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan hakkında da konuşan Özbay,  kadına şiddet, taciz yasasının bir an önce düzenlemesini istiyorum.Bunun içinde bana söz düşen her platformda yazıyorum ve konuşuyorum.Özgecan’ın katledilmesini şiddetle kınıyorum katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu olay gerçek bir vandallıktır. Bunun için benim üzerime düşen ne varsa kanımın son damlasına kadar uğraşmaya hazırım” şeklinde konuştu.

Mersinajans


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster