Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yüzer gezer meslek yüksek okulu


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 12 Mart 2015
Geçerli Tarih: 05 Mayıs 2024, 06:05
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20694


YÜZER GEZER MESLEK YÜKSEK OKULU

Hükümete kalsa üniversitesi olmayan il, yüksek okulu açılmadık ilçe kalmadı. Bu defter kapandı. Ama çoğunun kalacak yeri yok.

Mesela Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bunlardan birisi. İki yıl bir başka yerde üç yıl bir başka yerde… Yüzer gezer dediğimiz bundandır.

Eskiden devlet bir yere üniversite açacaksa önce araziyi kamulaştırır sonra da bu araziye binalarını yaparak üniversiteyi açardı. Şimdi öyle mi? Binaları o yörelerin insanları yapacak devlet de üniversiteyi açacak, siyasetçi de kurdeleyi kesecek.

Kenen Evren’in “Kendi okulunu kendin yap” söylemi devam ediyor.

Devlet hiç mi bina yapmıyor? Yapıyor elbette ancak kaplumbağa hızıyla… Siyasetçisi güçlü olanlar hizmeti kapıyorlar sanki.

Gelelim Görele Yüzer Gezer Meslek Yüksek Okulu’na.

Giresun Üniversitesi açılınca ilçeye de dört yıllık bir meslek yüksek okulu açılması kararı çıktı. Ama bina yoktu. 1970 li yıllarda yapılan bir ilkokulu geçici bir süre için meslek yüksek okulu yaptılar. O okulun öğrencilerini bir başka okula taşıdılar.

Fiziki yapısı ilkokul olarak oluşturulan bir binada üniversite olabilir mi? Biz yaptık oldu. Belki başkaları da yapmıştır.

Bu arada Görele’ye bir de Güzel Sanatlar Fakültesi kararı çıktı. Bunun da binası yoktu. Karar beklemeye alındı. Bir bina yapımın yolları aranmaya başlandı.

O sıralar Görele cezaevi kapatıldı. Cezaevi arazisine fakülte yapılabilirdi. Öyle de oldu. Birazını ilçe insanı kalanını Giresun Üniversitesi yaparak bina tamamlandı. Ancak öğretim kadrosu oluşturulamadığı için fakülte açılamıyordu.

Bina boş mu kalacaktı? Güzel Sanatlar Fakültesi açılana kadar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bu binaya taşındı.  Şimdilik sorun çözülmüş gibi görünüyordu.

Aslında eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın deyimiyle bu bir pansuman tedavisiydi. Sorun ötelenmişti, yaranın üstü pansumanla kapatılmıştı.

Geldik bugüne; Görele Güzel Sanatlar Fakültesi önümüzdeki dönem beş bölümle açılıyor ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun misafir kaldığı fakülte binasını boşaltması lazım. Hem de derhal, fakülte açılışa hazırlık anlamında bazı tadilatlar yapacak.

Yeni bir bina bulmak gerek, Görele aylardır meslek yüksek okuluna bina arıyor. Aza koyuyorlar dolmuyor, çoğa koyuyorlar almıyor. İş temelden yanlışla başladı ya yanlışla devam etmek zorunda.

Rektörlük meslek yüksek okulunu Giresun’a taşımayı bile düşündü.

Bir pansuman formülü daha bulundu; bu defa bir lise boşaltıldı, bir başka lisenin binasına konuk gittiler ve meslek yüksek okulu iki yıllığına buraya taşındı.

Okullarından çıkartılıp bir başka okula transfer edilen liselilere mi üzülürsün üçüncü defa okulları değiştirilen yüzer gezer yüksek okul öğrencilerine mi yanarsın?

İşte memleketin ahvali bu minval üzere!

İlçeye yeni bir okul binası lazım... Kim yapacaksa yapacak ama Görele’ye bir meslek yüksek okul binası yapılacak. Ya siyasiler güçlerini ortaya koyacaklar, devlete yaptıracaklar ya da Göreleliler ellerini ceplerine atacaklar ve bu okulu yapacaklar.

Bir işadamı çıkacak, ben yaptırıyorum diyecek. Bir hayırsever bir kısmını üstelenecek. Başka yerlerde böyle yapılıyor. Öğrencilerden kazanç sağlamak için avuçlarını ovuşturan ilçe esnafı katkı sağlayacak.

Özellikle siyasiler öne çıkacaklar; Merkez Bankası’nın faiz indirimine bile karar vermeyi kendileri için görev sayan siyasiler Görele’nin bu sorununa da çözüm üretecekler.

İlçeye fakülte açtırdık, beş bölüm aldık diyerek basın açıklamaları yapanlar bu bölümler için bina temini konusunda da aynı hassasiyeti gösterecekler herhalde.

Yoksa yüzer gezer okulları koyacak yer bulamayacaklar bir süre sonra…

Şimdiden öyle görünüyor.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster