Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kutalmış oğlu Süleyman Şah


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2015
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 02:32
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20548


Kutalmış oğlu Süleyman Şah

Kutalmış oğlu Süleyman Şah,Ya da'' Turist'' Süleyman,

Osmanlı beyliğinin Anadolu'ya giren Oğuzların Kayı boyunun ilk kuşağıdır,Ertuğrul Gazi'nin babası,Osman Gazi'nin dedesidir.

Cengiz hanın Orta Asya'yı işgali üzerine ilk göçü başlamış,Kafkaslar üzerinden Anadolu'ya girmiş,Van civarlarında yerleşmiş, güneye inip Caber kalesine yol alırken Fırat nehrinde boğulmuş(Tarihi kaynaklar böyle olmadığını söylüyor)ve Caber kalesine gömülmüştür.Yaşarken Türkistan'dan Suriye'ye neredeyse 5000 km yol katetmiş,hayatı at sırtında geçmiş, oldukça fazla yer görmüştür.

 Fransızlarla yapılan Ankara antlaşması ve Lozan antlaşması ile Türk toprağı sayılmıştır.

Süleyman şahın ölümünden sonra da seyahati sonlanmamış, önce 1938 yılında eski türbesi bakımsız olduğundan yeni bir türbe yapılarak yakınlarda bir yere(Caber kalesi içinde) yeni türbe yapılmış, 1975 yılında ise Suriye'nin Fırat üzerinde yaptığı baraj nedeniyle Caber kalesi sular altında kalacağı için Türbe bu kez Caber kalesine 90 km uzaktaki Karakozak köyüne taşınmıştır.

 Suriye'deki bilinen nedeniyle IŞİD militanları bölgeyi kontrol etmekte, T.C.devletinden de buradan itmesini,böyle bir hükümranlığı tanımayacağını bir yıldır söylemektedir.

 IŞİD ,''Yoksa...'' diye başladığı tehditlerini sürdürmüş, ''Pılınızı pırtınızı, mezarınızı, bayrağınızı alıp gitmezseniz bu sefer acımaz, pazarlık konusu yapmaz, orada tek canlı bırakmayız..'' demiştir.

 Bunu göze alamayan Erdoğan/Davutoğlu ikilisi, tıpış tıpış (Bakmayın tank asker gitti hikayesine) denileni yapmış, gece yarısı bir hırsız gibi ayaklarının ucuna basarak, pılısını pırtısını toplayıp vatan toprağı!! dedikleri yerden kaçmışlardır.

 Sanki ''Süleyman Şah'ın vasiyeti Davutoğlu'nun ifadesine göre ''o kutsal topraklarda!! beni gömülü olmaya devam ettirin'' demiş gibi sınıra yakın bir başka yere,Suriye/Eşme kasabasında bir başka mezar alanı bayrağımız dikilerek!!yeni türbe yapımına girişilmiştir.

Şimdilik orada kaç yıl yatacağı bilinmemekle birlikte, yakında '' Boş verin Eşme'yi,İzmir Çeşme daha güzel, burası da vatan toprağı ''denilerek türbe taşınırsa sakın şaşırmayın...

 Eşme'ye bayrak dikilmiş, 8-9 dönümlük bir alana türbe için çit çekilmiştir.Eskiden kaçak binaları belediye ,jandarma yıkmasın diye inşaatın tepesine bir Türk bayrağı dikilirdi,Durum aynen böyledir.

Şimdi havuz medyası bu kaçışı, rezaleti, ölüsüne bile sahip çıkamayan bu hükümeti ''ne kadar başarılı bir operasyon yaptı ..'' deyip bir kaç ün allayıp pullamaya devam eder.

 Ülkenin içine düştüğü durum budur..

 Süleyman Şah, bu hükümet eliyle ''turist Süleyman'' durumuna düşürülmüştür.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster