Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Sen bu yazıyı mecburen okuyacaksın!


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 18 Şubat 2015
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 10:45
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20501


SEN BU YAZIYI “SİKE SİKE” OKUYACAKSIN

“Amına koyduğun” her şey için sen bu yazıyı okuyacaksın. “Anasını sattıkların” için okuyacaksın. “Karı” gibi gülenler, “karı” gibi ağlayanlar, “karı” gibi davrananlar için bu yazıyı okuyacaksın sen.

“Kuyruk sallayanlar” için, “verenler” için, “orospular, fahişeler, kaltaklar” için. İbneler için. Okuyacaksın. Sen.

Sen bu yazıyı “sike sike” okuyacaksın.

Baba, “akşam geç gelme” deyip beni sokaklardan attığın için, etek boyuma karışıp erkeğin çükünü meşrulaştırdığın için “sana güveniyorum; ama çevreye güvenmiyorum” deyip sustuğun için sen bu yazıyı okuyacaksın.

Anne, kadın dediğin yemek yapmasını bilir” deyip kadını hizmetçiye indirgediğin için, evlendikten 5 ay sonra çocuk doğuran bilmem kimi evlilik öncesi cinsel ilişki yüzünden “cık cık” ladığın için, düğünümde “kırmızı kuşak” düşlediğin için, sen bu yazıyı okuyacaksın.

Sevgilim,kadın erkek eşitliğine inandığın için; ama her futbol maçında birinin daha amına koyduğun için, “bu kadın kesin verir” diyen arkadaşlarına güldüğün için, zeka seviyeni belden aşağı esprilere verdiğin tepkilerle tescillediğin için, sen bu yazıyı okuyacaksın.

“Altı yaşında kız çocukları evlenebilir” diyenlere, “tecavüz çocuğu doğurulmalı gerekirse anne ölsün” diyenlere, “kadın erkek eşit değildir”, “kadın mıdır kız mıdır belli değil”, “erkek çocuğuna annesi helaldir” diyenlere bu ülkeyi verdiğin için, yani “verdiğin” için, yani “verdiğinden” dolayı da “sikildiğin” için sen bu yazıyı okuyacaksın.

SEN SUÇLUSUN. SEN TARİHSEL OLARAK SUÇLUSUN. SEN BİLE BİLE SUÇLUSUN. BİLE İSTEYE-GÜLE OYNAYA SUÇLUSUN SEN

Gericiliğe ‘inanç’ özgürlüğü dediğin için, “laiklik” diyene diktatör gözüyle baktığın için, basbayağı “elmacık kemiğinden üretme kadınlar” tezine daha çok “erkek” olabilmek adına taptığın için sen: Suçlusun.

Kadın sorununu dinler çatışması sandığın için, sınıfsaldır deyip feminizmi dışladığın için, etniktir deyip evrensel kadını yok saydığın için; Müslüman-Yahudi-Hristiyan-Alevi-Sünni-Ezidi, açık-kapalı-yarı açık-yarı kapalı, 6sında-7sinde-14ünde-20sinde, fakir-ortagelirli-zengin, kentte-köyde-mahallede-evde, üniversiteMezunu-liseMezunu-İlkokulMezunu, okuma bilen-bilmeyen-yazan-çizen-söyleyen; her yerde, hep ve daima ve her biçimde ve ille de erk’ekler tarafından dinine, diline, ırkına, eğitimine, sınıfına bakılmaksızın kadınların öldürüldüğünü/şiddet gördüğünü/taciz edildiğini/tecavüze uğradığını görmezden geldiğin için: Suçlusun.

“Sevdiğim için kıskanıyorum” dediğin için, düşen omuz askılarımı düzelttiğin için, mini eteğimi çekiştirdiğin, eve gidince haber ver dediğin, geç olmadı mı diye sorduğun, bütün pis düşüncelerin erkeklerin başının altından çıktığını aslında çok iyi bildiğin ama bu eril sapıklığa bir çözüm üretmek yerine hep benim hayatımdan kıstığın için: Suçlusun.

Bana temizlik yapmayı öğrettiğin, bulaşık yıkamayı öğrettiğin, erkeklere çay servisi yapmayı öğrettiğin, kadınlığımı ev işleriyle ölçtüğün; evlerdeki hiçbir adama “kalk kendi işini kendin yap” demediğin için: Suçlusun.

Sana bağıran adamı affettiğin, sana küfür eden adamı affettiğin, sana tokat atan adamı affettiğin, seni döven adamı affettiğin ve seni öldüren adamı ve sana tecavüz eden adamı ve seni parçalayan ve seni yakan adamı –affettikleri- affetmelerine göz yumduğun için: Suçlusun.

Kadına; anne dedirttiğin, eş dedirttiğin, çiçektir-böcektir-narindir-emanettir dedirttiğin; erkek cinsinin yanına “bayan” cinsi eklettiğin; ama KADIN ama ille de KADIN dedirtemediğin için, cinsinin adından gözlerini kaçırıp utandığın için sen: Suçlusun.

Oğullarına “sünnet düğünleri” yaptığın, kadının beline bekaret kemeri taktığın, kanlı çarşaf avına çıktığın; kitaplarına ‘kızını dövmeyen dizini döver’leri yazdırdığın, ‘kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı” eksik etmemeleri gevrek gevrek sindirdiğin için: Suçlusun.

Ben şimdi öfkeliyim. Üzgün değilim öfkeliyim. Öfkemi anlıyorsun sanma, omuzumdan tutma, yanımda durma, destek olma. Ben şimdi yakacağım sokakları sen bakma. İçindeki erk’eği öldürmeden seni affederim sanma.

Ben şimdi öfkeliyim. Üzgün değilim öfkeliyim. Ben bu meseleyi idamla unuturum sanma. Ben hurili cennetlere inanmıyorum, bana masal anlatma. Öbür dünyalarım yok benim, erk’ek tanrılarım yok. Mahşerim ve mahşer mahkemelerim yok. Bu dünyadan başka gerçeğim yok. Bana adaleti bir bilinmeyende, erk’ek halinle ve erk’ek tanrılarınla sağlayacaksan sağlama. Senden adalet isteyen yok. Senin adaletin yok.

Senin ellerinde kan var,yüzünde orgazmın hazzı. Bedeninde yangınlarının isi var. Dilinde kılıç gibi küfür! Küfürlerini gel göğsüme batır! Özge Can’ım ben, beni yere yatır! Yatır beni yere, aç bacaklarımı, penisini geçir! Sapla bıçağını bana, benim bedenim ettir! Adım yoktur benim, dök benzinini, çak çakmağını yak beni hadi çatır çatır! Kemiklerim çatırdar, kulaklarım uğuldar, yaşım gözümde çağıldar, yere düşerim, debelenirim, ölürüm, yanarım ama sana minnet etmem! Senin önünde eğilmem!

Tarihsel olarak eline geçmiş pis bir erkek gücünü kullanmakta bu kadar ısrarcısın ya sen, bu kadar ikiyüzlü, bu kadar kepaze, bu kadar kör, bu kadar canisin ya; ağzımı açsam dilim yüzüne tükürür!

Sen bu yazıyı “sike sike” okuyacaksın. Ben öle öle yangın yeri olacağım. Sen şimdi katillere “orospu çocuğu” deyip vicdanını rahatlatacaksın, sen şimdi hadım-idam deyip öldürmeyi hesap sormak sanacaksın, sen şimdi üzgünsün ya benim yanımda yer almaya çalışacaksın; biliyorum sen şimdi sesini yine benden daha çok çıkartacaksın...

Ben şimdi hem “orospu”yum, hem “orospu çocuğu”yum. Hem afillisinden fahişeyim, hem üstüne bindiğin kaltak; hem amına koyduğunum, hem anamı sattığın: Sen şimdi ister “siktir git”, ister siktirmeden git.

 Kübra Ayçiçek


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster