Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ben ve benim düşüncelerim


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 15:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20495


Ben ve benim düşüncelerim

Aslında çok düşündüm,bu mevzuda yazmak bazı düşünceleri paylaşmak,cemiyette var olanlarla olmayanları gündeme getirerek beraberliğimizi aktüelleştirme lazımdır diye karar verdim.

Sizce bu cemiyetin yarandığı,beşeriyetin ilk günü kimlere malumdur?

Kimlere malum olduğu gerçekten mevcut değil. Yarandığı günün tarihi saati ve zamanı araştırmayı hiç düşündünüz mü?

Gerçi bunu araştırmak mantık itibariyle hiç de maksat yönlü değil, lakin yaranmış olan beşeriyette sonrada meydana çıkan pisliklerin nasıl ve ne tür yarandığı zamanı bulmak araştırmak ve muasır devre takdim etmek menim fikrimce çok önemlidir.

Biz o yılların yaşantılarını mecazi manada düşünerek tahlil ediyor ve tahminlerim sizden doğan fikirlerimize istinadenden düşüncelerimizi seslendiririm. Ama bazen bu fikirleri seslendirmek gerçekten asıl kanıt ortaya koymak ve hadiselere görerek paylaşmak cesareti talep eder.

Tabiatın en güzel görüntüsü onun dilsiz olmasıdır. Tabiat sadece görüntüleri fikir ve düşünde seslendirmeden sakit bir şeraitte ifade eder. Görüntüleri seyir ederek fikir oluşur ve düşündüklerini cümlelerinle ifade ederek etraf muhiti malum adlandırmaya çalışıyorsun. Ben en güzel tabiat görüntüsünü bu şeklide ifade etmeye çalışıyorum.

Üzerinde gezdiğimiz yeşil otlar bakın ne kadar hassas ve yumuşaktır. Onlara dokundukça sanki beden organlarında bir canlanma, değişiklik his ediyorsun. Değişikliğin farkına vardıkça bunun basit bir değişiklik olmadığını his edince, ruhunda uyanan yeni bir ahval-ruhiye sana otların üzerinde saatlerce kalmayı tavsiye eder, adım attıkça bu hararetin çok almasını ve daha çok ruhen rahat olduğunu his ediyorsun, yavaş-yavaş sen dünyanı cemiyeti bütün canlıları manen beslen diren toprağın üstünde adımlamaya başla yorsun. Toprağın esrarengiz hoş kokusu ve natürel renk  seni ona daha da yakın olmaya sesliyor. İnsan olduğun halde tabiatın ilk güzelliğini mehaz bu anlardan itibaren dahilen manen yaşamaya başlıyorsun. Bu yaşantılar sana ruhuna tesir ederek duygusallığını ve düşüncelerini her mevzuda inkişaf ettirmek fırsatı ile temin eder. İnsan kalbi,ruhu demek olar ki tüm beden organları duygusallıktan doğan tesirlerle terbiye olunuyor ve almış olduğun terbiye seni hayat boyu düzgün yaşamasın da istikamet verir.

İstikametlerini düzgün kurmakla arzu etiğin bütün istekleri gerçekleştirmekte seni yönlendirir.

Küçük bir düşünce seni büyük planları hayata geçirmek üzerinde yetiştirir. Tabii ki ruhen sağlam düşünceye sahip olduğu halde senin düşüncelerinin Gerçekleşmesi sayesinde baş veriyor. Tabiat insanı bir ressam olarak olgunlaştırır. Tabiatı seven insan, onun koynunda olmak isteyen varlık onun görüntülerini her zaman dahilinde canlandırır ve netice itibari ile zaman-zaman asıl tabiat güzelliklerini aks ettiren sima olarak cemiyete atılır. Cemiyette olan münasebet ve davranışları onun sima itibariyle kimliğimi gerçek görüntülerine göre karakter-ize eder.

Sen karakterize etmiyorsun, sen kendini başkalarına karakter-ize ettirirsen. Aslın de karakter-ize ettirdiğimiz senin sen tarafından yok tabiat tarafından sene bahşet tirilmiş güzelliklerdir. Bu güzellikleri görerek manavı gıda alıyorsun, aldığın gıda direk damarlarından kalbine doğru şeffaf su gibi aksır ve kalbinin tileri arasında küçük bir derya yaratır. Daima su ile dolu olan derya her zaman geniş imkanlara sahip olur. Kalbinde yaranmış olan su kuyusu senin etraf muhite karşı her zaman objektif olmak ve cemiyetin talebi olan manavı değerleri karşındakine sevk etmek vazifesi verir. Vazifeni vicdanın tesirine göre düzene koymak prensiplerine sahip oluyorsun. Prensiplerini kat'iyetle müdafaa eder ve her zaman prensiplerinin tesiri altında olarak yaşamaya can atarsan.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster