Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yunanistan "Sol" dedi!


Açıklama: Yunanistan'da genel seçimde radikal sol koalisyon Syriza, zaferle çıktı!..
Kategori: Dünya
Eklenme Tarihi: 30 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 23:02
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20302


Yunanistan "Sol" dedi!

Yunanistan'da genel seçimde radikal sol koalisyon Syriza, zaferle çıktı!.. Syriza'nın koalisyon ortağı yine kendisi gibi kemer sıkma karşıtı olan sağcı Anel oldu!

Yunanistan’daki seçimlerde Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 36,29 ile en çok oyu alan parti oldu.

Yunanistan’da gerçekleştirilen erken genel seçimlerde oyların yüzde 88′i açıldı. İçişleri Bakanlığının resmi olmayan sonuçlarına göre, Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 36,29 ile en çok oyu alan parti oldu Resmi olmayan sonuçlara göre, Batı Trakya Türk azınlığına mensup 3 aday, Yunan Meclisi’ne girmeye hak kazandı.

Yunanistan’da, dün gerçekleştirilen ve oyların yüzde 88′inin sayıldığı erken genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 36,29 ile seçimde en çok oyu alan parti oldu. SYRIZA lideri Aleksis Çipras, sosyal medyada yazdığı mesajda, seçimi, “Umut kazandı” diye yorumladı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre katılım oranının yüzde 63 olduğu seçimlerde, sandıkların şu ana kadar yüzde 88′i açıldı. Buna göre, SYRIZA yüzde 36,29, Yeni Demokrasi Partisi (ND) yüzde 27,87, Altın Şafak (Hrisi Avgi) yüzde 6,31, Nehir (POTAMİ) yüzde 6,02, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yüzde 5,48, Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) yüzde 4,72 ve Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) yüzde 4,69 oy aldı.

Batı Trakya’da üç Türk milletvekili seçildi

Resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya Türk azınlığına mensup 3 aday Yunan Meclisi’ne girmeye hak kazandı.

Sözcü’nün haberine göre, Rodop ve İskeçe illerinde SYRIZA adayları Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek, parlamentoya giriyor. Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek 2012′de yapılan genel seçimlerde de aynı partiden listelerinde birinci olarak milletvekili seçilmişlerdi.

Mustafa Mustafa ise 1996 yılında daha sonra ismini SYRIZA olarak değiştiren Sol İttifak Partisi’nden (Sinaspizmos) bir dönem milletvekili seçilmişti.

sözcü


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster