Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Evrensel ticaretin prosedürü


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 10 Şubat 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 02:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20284


Evrensel ticaretin prosedürü

Uluslararası ticaretin özellikleri,gümrük fonksiyonelliği ve prosedür şekli.

Uluslararası ticaret genellikle yurt içi ticaretin çatallı gelişiminden ve brend olarak mevcut olduğu ülkede alıcıları tarafından toplu müşteri portföyüne sahip olmak ve kalite önleyiciliğin daha çok geliştirmiş olan biznes faaliyetini kendisinde ifade eden meslektir.

Öncelikle yurt içi faaliyetin köklü olarak ürettiği brend ismini taşıyan malzemenin ülke pazarında reyting kazanma şartlarına istinaden satışı,müşteri oditoryum (izleyici) almış olduğu üründen istinaden zaman- zaman ihtiyaçlarının artması ve netice itibariyle firmanın üreticilik hacminin ve potansiyelinin gelişmesi kalite bakımından malzemenin yurt dışına çıkışını ve satışını sağlıyor.

Elbette ki önemli olan ait olduğun firmanın dünya pazarından sadece brend olarak temsil edilmesi yok,sahip olduğun ürünlerin seni ahate eden piyasa daha çok alıcıları tarafından kabul edilmesi ve kalite önleyiciliği bakımından güven sağlamasıdır.

Uluslararası ticaretin özelikleri dünya ülkeleri arasından ticari firmalar için uygulanmış olan ticaret kanunlarının geçerliliği ve teminatının ayarlamaktır. Dolayısıyla yapılmış olan kanunların mevcut sahip karlar ve teşkilatlar tarafından gerçekleşmesi bu sektörde olan icracılık fonksiyonalizmini kolayca hızlı operasyonunun yapılmasını sağlar ve problemlerin azalmasının teminatına hizmet vermiş olmasıdır.

Uluslararası ülkelerin belli teşkilatları vasıtasıyla mevcut olan ticaret firmalarının kanunlar dışına çıkmadan gerçekleştirdiği işçilik faaliyeti nevileri elbette ki zaman-zaman uygulanmış olan ve değişmekte devam eden yeni kanunlara istinaden baş veriyor.

Kanunların geçerliliği ticari sektörde yeni faaliyetinin temelini koymuş ve faaliyetini devam ettirmekte olan firmaların birbirleri arasında olan maddi ve manavı merakların uzlaşmasına ve uzlaşamamasına tesir ediyor.

Yani ticaret odası,dışişleri bakanlığı,gıda ürünlerinden dolayı tarım bakanlığının uyguladığı prensipler ve şartlar firmaların çalışma şeklini ilkesel olarak düzene koyuyor.

Uluslararası ticaretin uluslararası kanunlara istinaden gerçekleşmesi ülkeyi idare eden gümrük bakanlığının ülke dahilinde olan kanuni faaliyet göstermesini resmi olarak ispatlayan teşkilat ve müessese vergi ödeme sisteminde gümrük resmileştirilmesi işlemleri süresinde kanun dışına çıkmadan operasyon çeşitlerinin hayata geçirilmesinde ciddi önem taşıyor.

Dolayısıyla gümrük faaliyet organlarını idare eden sistemin uluslararası faaliyet gösteren şirketlerin yurtdışından aldıkları muhtelif çeşit malların ülkeye girişi ve ülkeden çıkışını kontrol döneminde gözaltına alarak dikkatten geçirmesi,beyan içi ve beyan dışı olan malzemelerin yasak olunmuş malların mevcut olduğunu ve aynı zamanda bu malların girişini kanunsuz olarak gerçekleştiren firmaların faaliyet şeklinin dondurulmasına tesir eden kanunların uygulanmasını ve faaliyetinin gerçekleşmesini sağlıyor.

Yani ülkenin iktisadi yatının gelişmesinde maddi ve manevi imkanlarının büyümesinde,genellikle finansal potansiyellerinin artımında gümrük makamının uyguladığı kanunların görevliler tarafından yapılması asasında temin ediliyor.

Faaliyet neviler inin yetkililer ve işçi kuvve si tarafından kanun dışına çıkmadan yapılması mevcut ülkenin bütün ticari sektörlerinde aynı prensipler ve şartlar asasında hayata geçiyor.

Uluslararası faaliyet gösteren şirketlerin ülkeler arasın geçerli olan anlaşmaları kullanması talepler,banka ödeme zamanı talep olunan satışa anlaşmalarının orijinal mühür ve imzası olması şartıyla kullanılması satan tarafın alan tarafa ve alıcı tarafın satan tarafa uyguladığı vadelere istinaden her iki firmanın ticaret makamlarının korunması ve teminatına yöneltilmiştir.

Merak ve menfaat bakımından biz-nesin inkişafı ülke iktisadi yatının inkişafına pozitif tesir gösteriyor.Uluslararası ticaretin esas hedefi yakalamış olduğu her yeni müşteriyle uzun süreli işbirliği yapabilmek ve ister satış isterse de alış amaçlı münasebetlerin gelişimine istinaden kazanmış olduğu maddi ve manevi artıların sağlanmasıdır.

Finansal bakıştan firmanın maddi imkanlarını korumak aynı zamanda nazari bakıştan firmanın imkanlarını dünya piyasasına aktarmak ve genişliğini objektif olan alternatifleriyle ona rakip olan firmalar sırasında öne çıkartmaktır.

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster