Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Karaahmetoğlu; "Gazeteciler gününü kutluyorum"


Açıklama: Karaahmetoğlu;tüm ve baskı ve zorlamalara rağmen işini tarafsız biçimde yapmaya çalışan, değerli emekçi gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 09:57
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20206


10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar. Basın, milletin umumî sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözü basının önemini en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Ancak günümüze baktığımızda Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez bir iktidarın kendi medya ordusunu yaratmak üzere, gazetecileri bizden olanlar ve olmayanlar diye ayrıştırdığını görüyoruz. AKP iktidarı, özellikle son yıllarda mesleğini özgür ve bağımsız biçimde yapmak isteyen gazeteci ve basın emekçilerini, kendi yandaş medyasını oluşturma adına siyasi güç ve baskı ile tüm imkânlarını kullanarak tehdit etmekte, üzerinde baskı kurarak korku ve yıldırma politikalarıyla şekillendirmeye çalışmaktadır. Gazeteler ve gazetecilerle uğraşan, sürekli susturmaya ya da sadece kendi söylediklerini yazmaya zorlayan bir zihniyetin, hangi işinin ve icraatının meşru olduğuna inanabiliriz.

Cumhuriyet Halk Partisi basın emekçilerinin sorunlarını yakından takip etmekte, sorunların çözümü için elinden gelen azami çabayı sarf etmektedir. CHP olarak dileğimiz, Gazeteciler Gününü; Vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmadığı, gazetecilerin baskı ve tehdit altında çalışmak zorunda bırakılmadığı, baskı ve zorlamayla işlerinden attırılmadığı, tutuklu gazeteci sayısıyla dünyada birincilik utancının yaşanmadığı, özgür ve demokratik Türkiye'yi halkımızla birlikte inşaa edecektir.

Bu vesileyle tüm ve baskı ve zorlamalara rağmen işini tarafsız biçimde yapmaya çalışan, değerli emekçi gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.

Selahattin Karaahmetoğlu


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster