Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Gidip geri dönmemek var!


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 05 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 25 Nisan 2024, 03:02
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20133


GİDİP GERİ DÖNMEMEK VAR

Allah yarınlarımızı bu günümüzden daha hayreylesin.

Hepimizin ortak düşüncesi daha iyi yaşanabilir bir hayat standartı yakalayabilmek ve o hayatı istediğimiz gibi yaşayıp, sefasını sürebilmektir.

Doğduğumuz günden öleceğimiz son güne kadar doktorlara, doktorlarında mesleklerini icra için biz mağdur duruma düşenlere yardımla görevli olduklarını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Hangi hastaneye gitsek acil servisinden tutunda,istasyonlara varana kadar sağlık personelinde büyük bir koşuşturma yaşanmakta.

İnsan yoğunluğunun gözlendiği bazı hastanelerde ise,nadirende olsa bazı hemşire'lerin duyarsızlığıyla da karşılaşmak mümkün.!

Çok değer verdiğimiz doktor ve Hemşireler,istenmeyen bu gibi durumlardan ayrı tutulsalarda hasta ve hasta yakınlarında olumsuz bir etki bırarakıyor.!

Bu nedenle "İnsan salığının kalıcığını sağlamak ve her zaman iyi hissedebilmek için en önemli koşul, stresten uzak durmak" diyoruzda,bir türlü bunu başaramıyoruz. Çünkü, yaşadığımız dünya ve etrafımızdaki toplumun neresine bakarsanız bakın, insanları stresin içine iten olaylar dolu..

Dünya'nın her yerinde malesef durumun aynı olduğunu,yazılı ve görsel basını takip edenler çok iyi bilir, hep aynı..

İnsanları bunalımdan bunalıma iten bu sorunlar yumağı değişsin diyoruz ama, bir türlü değişmiyor...

Allah kimseyi mağdur duruma düşürüp,hastane koridorlarında derman aratmasın ama, doktor,hemşire ve hastanesizde bırakmasın.!

Elbetteki başa gelen çekilir, "hele bu hastalık kanserse" yaşanan çilenin nekadar acı verici ve ızdırap verici olduğunu bizzat derdi çekenler daha iyi bilir.

"Cenab-ı Allah, vücudumuzun kendi kendini onarabilmesi için, ihtiyaç duyduğumuz kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum gibi ana alkali mineralleri, normal beslenme yoluylâ yada hava ve su yoluylâ almamızı sağlamış”

Allah'ımıza ne kadar hamt ve şükretsek azdır. Kanser gibi sinsi hastalıklar birdenbire ortaya çıkmadığı için çoğu zaman onu fark edemiyoruz.!

"Bu itibarla Cenab-ı Allah'ın emri ölçüleri içinde, bütün canlı varlıklar, ihtiyaçlarını karşılamak ve kendilerini onarabilmek için alarm sistemlerine sahiptirler.

Cenab-ı Allah'ın rızasını ve sevgisini kazanmamızın önemi burada birkez daha öne çıkmaktadır. Cenab-ı Allah'ın bize lûtfettiği imkânlar çerçevesinde düşünmemiz ve Allah'a kulluk borcumuzun olduğunu asla ve asla unutmamalıyız. Allah'ın izni ve keremiyle, vücudumuzun gereksinim duyduğu fiziki, akli, ve psikolojik iyilik durumumuzu tatmin edici bir şekili, kendimizde gözleyebilirsek, yüzümüzde enerjik ve canlılık gözlenebilir.

Düşmez kalkmaz bir Allah, var..Kimse ben bugün ayaktayım, iriyim diriyim diye böbürlenmesin..Şunu iyi bilmeliyiz ki; yarın kimin ne olacağı meçhûl. "Er veya geç" sıra böbürlenenlerede gelecek." Onun için, halimize binkere, yüzbinkere şükretmeliyiz..Hiç bir kötü alışkanlığım olmamasına, yenen ve içilenlere son derece dikkat etmeme rağmen, farkında olmadan (apansız) gelen bu sinsi kanserin tuzağına düşü verdim.

DUALARINIZI BEKLİYORUM

Urban hastane'sinde ki 8 Haftalık rutin kontrollerimle kemoterapi ve radyoterapi işlemlerimden sonra 6 Hatalık dinlenme süremde bitti. Sıra şimdi, amaliyat'a geldi. 06.Ocak 2015 te Almanya-Berlin "Schöneberg Vivantes hastane'sine" yatıyorum..Bu sinsi Mide kanserinden bir amaliyatla önce Allah'ın izni ve keremiyle, sonra Dr. Güllü Çataldeğirmen Cerrah; Genel Cerrahi Uzmanı,nın azimli çabasıylâ kurtulacağım. Tüm okurlarımın ve sevenlerimin şifai dualarını bekliyorum.! "Sağlık, insanın hayatta sahip olduğu en önemli zenginlik ve varlık olduğunu unutmamalıyız." O'zaman hepimiz sağlıcakla, esenlikle kalalım. En derin sevgi ve saygılarımla. Allah bizleri affından ve sonsuz merhametinden mahrum bırakmasın.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster