Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Bir diktatörle ulusal sorun nasıl çözülür?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2014
Geçerli Tarih: 29 Nisan 2024, 14:02
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20015


Bir diktatörle ulusal sorun nasıl çözülür?

AKP'nin nihai olarak islami bir diktatörlüğe varma yolunda seçim ve 'çözüm' trenine binenin hangi durakta nasıl ineceğinin belli olmayacağını bugünden hatırlatmakta yarar var.

Kimin kiminle neyi müzakere edeceğine karışamayız.

Kimsenin iradesini nasıl kullanacağını da bir şey diyemeyiz.

Ancak yeryüzünde bir diktatörle bir ulusal sorunu çözmüş bir halka tanıklık edilmemiştir.

Tarihsel bellek,deneyim ve pratik denilen şeyin işaret ettiği de budur.

Bir halkın halk olarak özgürce yaşamasını engelleyen ve sorunu bir ulusun özgürlüğü ve eşitliği sorunu haline getiren esas olarak bu topraklardaki demokrasi yoksunluğu ise; ülkede var olan 'kırıntı' halindeki 'demokratik' ortamın ve 'burjuva yasallığın' köküne kibrit suyu dökmeye kararlı bir 'diktatörlük' içinde sorunu nasıl çözeceksiniz.

Haklarını talep eden bir halkın çözüm iradesi ve isteğini sonuna kadar desteklerken; muhatabı bir 'diktatörlük' olan bir sürecin ülkeye ve halklara demokrasi ve kalıcı barış getirmesinin mümkün olmadığını not etmek gerekir.

Bu seçimde geçer ve elde kalan sıfır ya da sıfıra yakın bir şey olur ki; o aşamada diktatörlüğün aldığı yolda kimsenin hak ve özgürlüklerini koruyamadığı bir noktaya hep beraber gelmiş oluruz.

Bu somutlukta mızrağın sivri ucunu diktatörlük girişimlerine ve adımlarına yöneltmek; buna yeltenen siyasi irade ve partinin karşısında birleşik halde durmak; nihai olarak çözüme de barışa da; bu topraklarda boy verecek demokrasi, eşitlik ve kardeşliğe de her şeyden daha fazla hizmet edecektir.

Seçimler yaklaşırken-bu seçim diktatörlüğe geçişin nihai aşaması olarak tasarlanırken- hiç bir şeyi herhangi bir oyalamaya, ertelemeye bırakmadan seçim platformunda da diktatörlüğün karşısına birleşik bir güç olarak durmak tüm konuların önünde bir öneme sahiptir.

Kimin diktatörlüğe geçit verip vermediği bu tutumla sınanacak ve görülecektir.

Nuri Ödemiş


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster