Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu olsun


Açıklama: İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin imzalandığı bugün Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2014
Geçerli Tarih: 01 Mayıs 2024, 09:17
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19881


Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu olsun

10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin imzalandığı bugün Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor.

İnsan Hakları kavramı 1215 yılında İngiltere Kralına kabul ettirilen Magna Charte (Magna Karta) bildigesine kadar dayanıyor. O günden günümüzde Amerika'da yayınlanan Bağımsızlık Bildirgesi, Fransız devriminden sonra yayınlanan İnsan Hakları Bildirgesi ve son olarak da II. Dünya savaşından sonra 10 Aralık 1948 yılında imzalanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile dünya devletleri insan haklarına verdikleri değeri defalarca dile getirdiler. Fakat malesef bu uzun zaman dilimi içerisinde insan hakları ihlalleri her zaman oldu ve olmaya devam ediyor.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin imzalandığı 10 Aralık günü 1948 yılından bu yana "Dünya İnsan Hakları Günü" ve o günü içine alan haftada "İnsna Hakları Haftası" olarak kutlanıyor.

www.gorelesol.com olarak insan haklarının lütuf değil hak olduğu, insan hakları adı altında insanı zulümlerin yapılmadığı, paranın değil insanın önemli olduğu bir dünya HAYAL'inin gerçek olması dileği ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyoruz.

Yeşiloji.Com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster