Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ordu sele teslim,150 ev sular altında


Açıklama: Ordu'nun Fatsa ilçesinde,sağanak yağış sonucu etkili olan sel hayatı olumsuz etkiledi
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2014
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 21:13
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19738


Ordu sele teslim,150 ev sular altında

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, bu sabaha karşı başlayan sağanak yağış sonucu etkili olan sel hayatı olumsuz etkiledi.

Yaşanan sel nedeniyle Samsun-Ordu karayolu sular altında kalınca ulaşım tek şeritten kontrollü bir şekilde verildi. Yaklaşık 150 ev ve iş yerini su bastığı öğrenilirken, kentin işlek caddelerinde araçlar sular içinde mahsur kaldı.

EVLERİ SU BASTI

Polis ve itfaiye ekipleri gelen yoğun ihbarlar üzerine vatandaşlara yardım için harekete geçti. Özellikle Dolunay Mahallesi, Evkaf Mahallesi ve Fatih Mahallesi'nde yollar sel nedeniyle taş parçaları ile dolarken evleri de su bastı.

ORDU'DA SEL HAYATI FELÇ ETTİ

Evlerini su basan vatandaşlar ise "Aniden gelen yağmur ve sel suları evimize kadar girdi. Çok mağdur olduk. Tüm eşyalarımız sele teslim oldu. Sabah 05.00 sıralarında başladı ve gerçekten çok mağdur olduk" dedi. Ayrıca ilçede bulunan Dolunay Mesleki ve Anadolu Lisesi bahçesi sel nedeniyle sular altında kaldı. Yetkililerin, su baskınlarına karşı ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor.İHA

Samsun Sele Teslim

Samsun’da dün sabah saatlerde başlayan sağanak yağış nedeniyle Atakum ilçesinde birçok ev, iş yeri ve tarım arazileri sular altında kaldı. Samsun - Ordu Karayolu Kutlukent'de ise sel suları sürücülere zor anlar yaşattı.

Sağanak yağış, Atakum ilçesinde su baskınlarına yol açtı. Sel suları bazı evlere ve iş yerlerine zarar verirken bazı tarım arazileri de sular altında kaldı. Şiddetli yağmur nedeniyle Atakum ilçesi Çakırlar Yalı Mahallesi’ndeki evleri su baskı. Atakum Belediyesi ekipleri sel sularından zarar gören yerlerde çalışmalar yaparken, bazı vatandaşlar da ev ve iş yerlerini kendi imkanlarıyla temizledi.

Özellikle Atakum ilçesindeki Çakırlar Yalı Mahallesi 6265. Sokaktaki bazı evlerin bahçeleri ve ekili alanlar sular altında kaldı. Selde Atakum ilçesinde birçok ev, çok sayıda işyeri, depo ve ekili alanlar sel sularına teslim oldu.

Sel dolayısıyla can kaybı yaşanmazken,mal kayıpları meydana geldi.

haberinlinki

 

 

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster